Slučaj "dron": Albaniji +3, Srbiji -3 boda!

Sud za spotsku arbitražu u Lozani (CAS) dodelio je Albaniji pobedu 3:0 sa prekinutog meča protiv Srbije u Beogradu u oktobru, a "Orlovima" oduzeo tri boda!

AKIzvor: B92
Podeli

CAS je, takođe, kaznio Srbiju odigravanjem sledeća dva meča kod kuće bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.

Sud u Lozani je odbacio žalbu Srbije, a prihvatio albansku, jer nije pronašao dokaz da su Albanci odbili da nastave meč, dok smatraju da je prekid usledio usled loše organizacije utakmice i nasilnog uletanja navijača koji su napali goste.

Zbog toga CAS smatra Fudbalski savez Srbije (FSS) odgovornim za prekid meča na stadionu Partizana, a ne Albance, pa je zbog toga utakmicu registrovao službenim rezultatom 0:3.

Albanci su kažnjeni samo sa 100.000 evra jer su odgovorni za uletanje drona tokom utakmice koji je nosio zastavu sa nacionalističkim i patriotskim simbolima.

Podsetimo, krajem prvog poluvremena iznad terena stadiona Partizana pojavio se dron sa zastavom "Velike Albanije", koju je skinuo Stefan Mitrović, nakon čega je usledilo koškanje igrača, te uletanje navijača.

.

Ovom odlukom, koji sada treba da registruje UEFA, Albanija će biti izjednačena sa Danskom na deobi drugog mesta u grupi I sa po deset bodova, dva manje od lidera Portugalije.

Srbija će sada imati -2, pa je i definitivno ostala bez šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj sledeće godine.

Niko od čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) se nije javljao na pozive B92 da prokomentarišu odluku CAS.

Srbija sledeća dva meča na svom terenu igra protiv Jermenije (4. septembar) i Portugalije (11. oktobar).

U međuvremenu će gostovati Francuskoj (prijateljska 7. septembra) i upravo Albaniji (8. oktobra).

Odluku CAS je na svom tviter profilu "proslavio" i albanski premijer Edi Rama napisavši da je "pravda zadovoljena", na šta mu je replicirao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

strana 1 od 2 idi na stranu