Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.07.2015.

18:40

Božović: Moglo da bude 8:1

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božovic rekao je da njegova ekipa nije bila spremna da se suprotstavi timu kao što je kazahstanski Kajrat.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Starsport

Zvezda je u revanšu 1. kola kvalifikacija za LE poražena sa 2:1 i tako je ispala sa ukupnih 4:1.

"Kajrat je zasluženo pobedio, danas je bio bolji od nas. Pogotovo je u prvom poluvremenu je imao mnogo dobrih šansi. Oni su već u Beogradu napravili teško nadoknadiv rezultat za nas. Nalazimo se u pripremnom periodu i nismo bili spremni za utakmice sa ekipama poput Kajrata", rekao je Božović na konferenciji za novinare posle utakmice u Almatiju.

Zvezda je eliminisana u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto je u oba duela izgubila od kazahstanskog Kajrata. U Beogradu je bilo 2:0, a u revanšu 2:1.

Božovic je istakao da misli da je njegova ekipa "na dobrom putu", pred pocetak Super lige Srbije.

"Pozitivno je to što smo odigrali još jednu utakmicu u sklopu priprema za prvenstvo, sa ozbiljnim protivnikom, i fizicki ce nam to mnogo znaciti", rekao je Božovic.

On je Kajratu i treneru kazahstanske ekipe Vladimiru Vajsu poželeo mnogo srece u nastavku kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Želim Kajratu sreće u nastavku...8:1, 8:2, 8:4, toliko je bilo šansi. Srećno Kajratu i mom prijatelju Vajsu", kazao je trener Zvezde.

Prema njegovim rečima, prolasku Kajrata najviše je doprineo napadac Žerar Gou, a istakao je i Sita Rijeru i Isaela.

"U svakom slučaju, u obe utakmice nismo imali rešenja za Goua, koji nije sam, ali je mnogo doprineo ovome", rekao je Božović.

Božović je dodao da je na njegovu inicijativu ekipa kasno krenula i stigla u Almati i da bi to ponovo uradio.

Trener Kajrata Vladimir Vajs pohvalio je igru Zvezde, dok je za svoje fudbalere kazao da su odigrali fantastično.

"Odlično su igrale obe ekipe, igrači su se borili za svoje klubove. Neverovatan je osećaj pobediti u obe utakmice. Igrali smo fantastično i moramo da se spremimo za narednog protivnika. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim nastupima i otići što dalje moguće“, rekao je Vajs.

Kajrat ce u drugom kolu kvalifikacija igrati sa pobednikom dvomeča Alaškerta i Sent Džonstouna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve