Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.07.2015.

14:39

Vlasnik Kajrata: Da budemo kao Zvezda

Vlasnik Kajrata Kairat Boranbajev rekao je da njegov klub ima velike ambicije, ali da ide korak po korak i da prvo želi da postane šampion Kazahstana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde od 16 časova igraju revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Kajratom, a tokom posete Amlatiju prvi čovek kazahstanskog kluba je ugostio čelnike ’crveno-belih’ Svetozara Mijailovića i Zvezdana Terzića.

Oni su posetili trening centar Kajrata, koji se nalazi na periferiji Almatija. Taj centar je počeo da se gradi pre tri godine, još nije završen i košta oko 35 miliona evra.

Kajrat sada ima 17 terena za trening. Pre tri godine toga nije bilo, imali smo samo jedan. Voleli bismo da budemo veliki klub, kao što je Crvena zvezda, ali idemo korak po korak“, rekao je Boranbajev izveštačima iz Srbije.

Na konstataciju novinara da ima velike ambicije sa klubom, Boranbajev je naveo:

„Zašto da ne? Imamo velike ambicije kao i Zvezda. Naš plan je da prvo osvojimo titulu u Kazahstanu, a potom ostalo“.

Boranbajev je naveo i da je bio impresioniran navijačima Zvezde i dodao da prave sjajnu atmosferu, koju može da uporedi sa derbijem Škotske između Seltika i Rendžersa.

On je, na kraju, poželeo sreću i Zvezdi i Kajratu u predstojećem meču i dodao da ne može da prognozira pobednika jer je reč o dve dobre ekipe.

U prvoj utakmici, koja je odigrana pre nedelju dana u Bogradu, slavio je kazahstanski klub sa 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve