Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.07.2015.

14:40

Emeri: Odbio sam Milan zbog LŠ

Trener Sevilje Unaj Emeri odbio je ponude Napolija i Milana jer je želeo da vodi Andalužane u Ligi šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Sevilja je prošle sezone bila petoplasirana u Primeri, ali je kao osvajač Lige Evrope izborila mesto u elitnom takmičenju.

Emeri je posle sjajne sezone u Andaluziji dobio ponudu Milana da zameni Filipa Inzagija, te Napolija da dođe umesto Rafaela Benitesa, ali je on ipak ostao na Ramon Sančes Pishuanu.

"Imao sam šansu da odem u neki drugi klub, ali Sevilja može još da raste. Bilo mi je zadovoljstvo da razgovoram sa predsednikom Napolija Aurelijom de Laurentisom koji je pokazao veliki interes za mene, vratio je Napoli na vrh, želeo je da pomognem u razvoku ekipe, ali je falila jedna stvar, fudbalska elita. Milan me tražio dve sezone, ali sam se i jednim i drugima zahvalio. Moj prioritet je Liga šampiona, a oni to ne mogu da mi daju", rekao je Emeri.

Ipak, ovog leta Sevilja i Milan su tesno sarađivali, razmenili su po igrača.

"Karlos Baka u Milanu neće dobiti ono što smo mi mogli da mu damo. Ima šansu da nosi dres uspavanog diva, želi da probudi Milan i bude deo tog preporoda. To je šansa za njega, ali i finansijska injekcija za nas. Dobro poznajem Adila Ramija, nije igrao sjajno u Milanu, ali ovde može da se vrati na svoj nivo. Ja ga se sećam kao sjajnog igrača", istakao je Emeri.

Trener Sevilje veruje da čovek koga je trebalo da zameni u Napoliju Rafael Benites ima veliku šansu da osvoji Primeru sa Real Madridom.

"Verujem da je dolazak Benitesa u Madrid veliko priznanje njegovom dobrom radu prethodnih sezona. Real je favorit za osvajanje Primere, jer je Benites sjajan trener. Ako ne uspeju to će biti samo zato što je Barselona isuviše dobra, ali kada Madrid iza sebe ima par sezona bez titule, znate da nešto nije u redu", izjavio je Emeri.

Emeri je tokom karijere vodio još Real Sosijedad, Almeriju, Valensiju i Spartak iz Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve