Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.07.2015.

18:59

Partizan ubedljiv, prvenac Umarua

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali mađarski Vašaš 4:1 (1:0), u generalnoj probi za sledeću sezonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Partizan.rs

Prvenac za crno-bele postigao je Abubakar Umaru, a strelci su bili još Nikola Trujić, Miloš Ostojić i Nikola Kojić.

Partizan se u sredu vraća u Beograd, a novu sezonu počinje sledećeg utorka duelom sa gruzijskom timom Dila Gori, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (20:45).

Zoran Milinković je protiv Mađara, po izuzetno lošem terenu, igrao sa Umaruom i Valerijem Božinovim u prvoj postavi, a iza njih su bili Stefan Babović i Nikola Ninkovića kao organizatori igre.

Štoperski tandem, koji je najproblematičniji deo tima zbog povreda, činili su Miloš Ostojić i Lazar Ćirković, koji su odlično delovali protiv Mađara.

Crno-beli su sjajno odigrali u prvih 45 minuta, predvođeni Ninkovićem i raspoloženim Umaruom svorili su nekoliko gol šansi, Kamerunac je pogodio i prečku, Božinov je propustio zicer, da bi sredinom prvog dela Miloš Ostojić pogodio gol glavom, posle centaršuta Ninkovića iz kornera.

Drugo poluvreme bilo je još sadržajnije, Partizan je zaigrao agresivnije, te pola sata pre kraja duplirao prednost debitantskim golom Umarua, koji je skrenuo loptu posle šuta Ninkovića.

Samo nekoliko minuta kasnije Bandalovski, koji je ušao na poluvremenu, pravi grešku, Novak smanjuje rezultat, ali u poslednjih deset minuta rezervisti Trujić i Kojić donose ubedljivu pobedu srpskom šampionu.

Prijateljska utakmica:
Partizan – Vašaš 4:1 (1:0)
Ostojić 20, Umaru 58, Trujić 83, Kojić 86 – Novak 63

Partizan: Ž. Živković – Vulićević (Bandalovski 45'), Ostojić, Ćirković, N. Petrović – Jevtović, Brašanac, Ninković (Lukić 81'), Babović (S. Ilić 62') – Umaru (Trujić 62'), Božinov (Kojić 83').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve