Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.07.2015.

17:50

Milan, Totenhem predstavili stadione

Italijanski Milan i engleski Totenhem predstavili su planove izgradnje novih stadiona koji će biti otvoreni 2018. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
Screenshot

"Rosoneri" su dobili dozvolu Milana da gradi u urbanom delu grada, stadion će imati 48.000 mesta, a koštaće oko 300 miliona evra.

Novi dom Spursa imaće 61.000 sedišta, na njemu će moći da se igraju i NFL utakmice, održavani koncerti, te razni drugi događaji tokom 365 dana godišnje.

Potpredsednica Milana Barbara Berluskoni je početak projekta u vezi sa stadionom nazvala "istorijskim danom" za klub, jer će Milan konačno imati svoj dom (trenutno deli San Siro sa Interom).

Čelnici Milana očekuju da će novi stadion donositi klubu godišnji protiv od 50-80 miliona evra, koji će uglavnom biti korišćen za kupovinu igrača.

S druge strane, Totenhem će dobar deo novca zarađivati zahvaljujući najbogatijem sportskom takmičenju na svetu, NFL ligi, jer planira da od otvaranja stadiona, tokom narednih deset godina bude domaćin dve utakmice godišnje.

Novi stadion biće izgrađen odmag pored trenutnog Vajt Hart Lejna, čini će ga i hotel sa 180 soba, a imaće i spektakularno šetalište po krovu sa pogledom na London.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve