Brazilske sudije kažnjavaju sve što stignu

Brazilske fudbalske sudije dobile su dozvolu da svako nepoštovanje njihove odluke od igrača, pa makar to bile i žalbe, kažnjavaju žutim kartonima.

ĐNIzvor: B92, Tanjug Brazil
Podeli

Kako prenosi agencija AP, sudije su dobile zeleno svetlo od Fudbalske konfederacije Brazila da uzvrate udarac i da na svaki pogrešni "ton" koji im fudbaleri upute odgovore kartonom.

Tako je u prvih osam kola šampionata Brazila podeljeno čak 100 žutih kartona. Naravno, ova "žuta poplava" izazvala je veliko negodovanje kod igrača i trenera.

"Sada se plašim da čak i pozdravim sudiju, jer mogu da zaradim karton", kaže igrač Sao Paula Mišel Bastos i dodaje da sada na terenu nema nikakve komunikacije sa sudijom, što je po njegovom mišljenju "van svake pameti".

Predsednik Sudijske komisije fudbalske konfederacije Brazila Seržo Korea naglašava da fudbal ne sme da bude žrtva slabih sudija i nedisciplinovanih igrača i trenera.

"Nedisciplinovano ponašanje fudbalera koji su inače, idoli mladim generacijama stvara kod omladine odnos nepoštovanja prema autoritetima uopšte", rekao je Korea.

strana 1 od 2 idi na stranu