Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.07.2015.

21:56

LE: Minimalac Čuke, moglo je i više

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Domžale minimalnim rezultatom u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Foto: FK Èukarièki

Čukarički je u Sloveniji slavio pogotkom kapitena Igora Matića u 42. minutu sa bele tačke.

Matić je na startu drugog poluvremena promašio novi jedanaesterac što je izabranike trenera Milovanovića moglo da košta, ali su uspeli da se odbrane i zadrže gol prednosti pred revanš na Banovom brdu.

’Brđani’ mogu da budu nezadovoljni rezultatom jer su imali igrača više čitavo drugo poluvreme zbog isključenja Dobrovoljca.

Revaš se igra za sedam dana u Beogradu, a pobednik ovog dvomeča sastaće se sa boljim iz duela Dinamo Tbilisi Gabala. Predstavnik Azerbejdžana poražen je u glavnom gradu Gruzije 1:2.

Domžale – Čukarički 0:1
(Matić 42’)

Domžale: Vidmar – Zec, Horič, Trajkovski, Dobrovoljc – Morel, Vancaš Požeg, Žuninjo (Horvat 46) – Majer (Kous 49), Korun, Vuk (Podlogar 46)
Čukarički: Stevanović – Piasentin, Stojković, Ostojić, Brežančić – D. Srnić, Janković (Mirosavljević 89), Matić (S. Jovanović 82) – Bojić, Pavlović (Radovanović 90+4), S. Srnić

Pet minuta kasnije priliku je na drugoj strani imao Morel – Brežančić je napravio veliku grešku pored kaznenog prostora, ali je krilni igrač Domžala šutirao pored gola.

Sredinom prvog poluvremena Bojan Ostojić je promašio najbolju šansu za goste – Igor Matić je odlično izveo prekid sa levog boka, ali je Ostojićev udarac glavom završio zamalo pored stative.

Ipak, posle jednog šuta kapitena Čukaričkog iz slobodnjaka u 34. minutu, usledio je novi pritisak i vođstvo našeg tima.

Pavlović je u tri minuta pre kraja poluvremena oboren u kaznenom prostoru, a Matić je bio siguran sa bele tačke.

Već u prvom minutu drugog poluvremena ’Brđani’ su propustili najbolju priliku da dupliraju prednost. Vidmar je ovoga puta pročitao Matića nad kojim je prethodno napravljen jedanaesterac. Dobrovoljac je faulirao kapitena Čuke i zbog toga zaradio crveni karton.

Od tog trenutka domaći su počeli sa atacima, iako su imali igrača manje. Prvo je Stojković spasao srpski tim koji se neshvatljivo povukao, a onda je i u 74. minutu Trajkovski pogodio stativu.

Posle još nekoliko pokušaja domaćih, Čukarički je odoleo i na kraju stigao do vredne pobede.

Čukarički je krenuo sa pritiskom od samog starta, pa je već u petom minutu imao dobru šansu. Andrija Pavlović je oduzeo lotpu štoperu domaćina, poneo je i šutirao sa nekih 17 metara, ali je golman Domžala Vidmar dobro intervenisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve