Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.07.2015.

16:27

Gvardiola: Švajnštajger da se izjasni

Trener Bajerna Pep Gvardiola rekao je da igrač Bastijan Švajnštajger sam mora da odluči da li ostaje u Minhenu ili odlazi.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Švajnštajger je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji Nemačke, osvojio je osam šampionskih titula u Bundesligi, sedam trofeja u Kupu Nemačke, Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo sa državnim timom.

On je prošle sezone imao problema sa povredama i odigrao je samo 15 prvenstvenih utakmica.

Britanski mediji su prethodnih nedelja spekulisali da će 30-godišnji fudbaler preći u Mančester Junajted i obnoviti saradnju sa trenerom Lujom van Galom.

"Rekao sam mu: 'Budućnost zavisi od tebe'. On mora sam da odluči. Naravno, ja planiram kao da ću i sledeće sezone raditi sa njim... Ako želi da ostane, to je savršeno. On je vrhunski igrač", rekao je Gvardiola za nemačke medije.

Gvardiola se dotakao i navoda medija da će igrač Mančester junajteda Anhel di Marija preći na Alijanc Arenu ovog leta.

"Ne moram da gledam utakmice Argentine, jer dobro znam Di Mariju, znam njegov stil vrlo dobro. Junajted nije dao toliki novac uzalud. On je veliki igrač", kazao je Gvardiola.

Upitan da li je zainteresovan za dovođenje Di Marije, španski trener je kratko rekao: "Ne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve