Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.06.2015.

19:31

Lane dočekao Obradovića u Anderlehtu

Srpski reprezentativac Ivan Obradović predstavljen je kao novo pojačanje belgijskog Anderlehta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Bivši bek Partizana doživeo je fudbalski preporod u Belgiji prošle sezone, nakon nekoliko godina mučenja sa povredama, a za sjajne igre u Mehelenu nagrađen je transferom u Brisel.

"Ovo je velika čast za mene, što ću igrati za najveći klub u Belgiji. Ovo je bez sumnje jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Veoma sam uzbuđen, motivisan, čak i euforičan, osećaj je poseban", rekao je Obradović.

Obradović je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Anderlehtom koji ima veliku tradiciju dovođenja srpskih fudbalera, a trenutno njegov napad predvodi Aleksandar Mitrović.

"Svojim kvalitetima na levoj strani će definitivno pojačati naš tim, njegov stav je odličan. To što je reprezentativac Srbije dodatno govori o njegovim kvalitetima. Posle teške povrede je imao odličnu sezonu u Mehelenu, opet igra na vrhunskom nivou. Želimo Ivano mnogo uspeha", rekao je trener Anderlehta Besnik Hasi.

Veliku ulogu u transferu Obradovića u Anderleht odigrao je još jedan Srbin koji je ostavio dubok trag u ovom klubu, Milan Jovanović, koji je bio specijalni gost i prilikom Ivanove promocije.

"Pre godinu dana me pozvao Milan Jovanović i rekao da pratim srpskog igrača u Mehelenu, koji bi mogao da bude najbolji bek ako se oporavi posle ozbiljne povrede. Pažljivo smo ga pratili i videli da je profil igrača kojim želimo da pojačamo naš tim", rekao je generalni direktor Anderlehta Herman van Holsbek.

Obradović ima 26 godina, karijeru je počeo u Partizanu, 2009. je prešao u Saragosu gde je zbog brojnih povreda stagnirao, da bi se preporodio dolaskom u Mehelen prošlog leta.

Za reprezentaciju Srbije je odigrao 20 utakmica i postigao jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve