Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.06.2015.

18:58

Kairat želi Timoščuka i Keržakova

Zvezdin rival u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, kazahstanski Kairat, mogao bi da dovede dva velika pojačanja iz Rusije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Tim iz Almatija bi mogli da pojačaju vezni igrač Anatolij Timoščuk, te najbolji strelac u istoriji ruske reprezentacije Aleksandar Keržakov.

Zvezda ne bi trebalo da brine u vezi sa ovim spekulacijama, jer bi Ukrajinac i Rus i Kazahstan stigli eventualno ukoliko Kairat eliminiše srpski klub.

Ruski mediji ističu da finansijski aspekt nije ključan, već izazov za ovu dvojicu iskusnih igrača sa se sa ekipom Vladimira Vajsa plasiraju u Evropu.

Timoščuku, bivšem vezisti Bajerna, je istekao ugovor sa Zenitom po okončanju protekle sezone, dok trener ruskog šampiona Andre Vilas-Boaš ne računa na 32-godišnjeg Keržakova za narednu.

Keržakov je tokom karijere igrao još za Sevilju i kijevski Dinamo, a postigao je 181 gol na 410 utakmica. Na 90 nastupa za Rusiju dao je 30 golova. Timoščuk je pre Sankt Peterburga i Minhena igrao za Volin i Šahtjor, a odigrao je čak 140 utakmica za Ukrajinu.

Kairat gostuje Zvezdi već u četvrtak, u prvom kolu kvalifikacija za LE, a revanš je sedam dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve