Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.06.2015.

11:06

"Živković ostaje, uskoro Markinjos"

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da postoje dobre šanse da Andrija Živković ostane u dresu crno-belih i ove sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Živković je odličnim igrama na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu za igrače do 20 godina privukao pažnju brojnih evropskih klubova, medju kojima su najveće interesovanje pokazali Čelsi, Benfika, Valensija, Sampdorija i Sosijedad.

"Verujem da je realno da Živković ostane, ali tu postoje tri aspekta - stav Partizana, Andrijinih menadžera i njega samog. Mislim da je blizu odluke da još neko vreme provede u Partizanu, bar još sešt meseci. Živković je najbolji mladi igrač na svetu i sada moramo da pariramo bogatim klubovima. Praksa je pokazala da mladi igrači nisu uspeli da se izbore sa ranim prelaskom u inostranstvo", rekao je Milinković novinarima na Zlatiboru, gde su crno-beli odigrali prijateljsku utakmicu protiv istoimenog tima (4:0).

Trener Partizana istakao je da se poslednje pojačanje Brazilac Fabrisio još nije adaptirao i da je glavni problem tome što ne govori engleski jezik.

"Fabrisio je došao pre pet dana, verujem da ima kvalitet za Partizan, ali problem je što ne govori nijedan jezik osim portugalskog. Moji pomoćnici komuniciraju sa njim na španskom, ali to nije lako. Sam ide hotelom i ćuti, pošto ne može da priča sa saigračima. Božinov mnogo bolje sve razume i to ne samo iz razloga što je Bandalovski iz njegove zemlje. Valeri je pokazao dobru radnu etiku, kulturu i veliki je motivator".

Milinković je kazao da se nada da će timu uskoro priključiti Markinjos, ali da je transferu u ovom trenutku prepreka odnosi izmedju saudijskog Al Nasera i agencije fudbalera.

"Markinjos je nedavno odigrao 80 minuta za Santos, imao je dva zicera i dobro je da nije dao gol. Nadam se da će doći, uložili smo veliki napor i biće mi žao ako bude drugačiji scenario. Siguran sam da bi nam doneo kvalitet, pogotovo što bi se i Fabrisio uklopio pored njega. Verujem da će se do kraja nedelje priključiti. Problem nije naša nesposobnost, već klub iz Saudijske Arabije koji nema dobre odnose sa njegovom agencijom i tu dolazi do zastoja".

Iskusni stručnjak najavio je da bi Partizan mogao da dovede još pojačanja, posebno ukoliko bude odlazaka. Prema njegovim rečima rival u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Dila Gori pravi je primer ekipe koja dolazi iz istočne Evrope.

"Igramo sa prvakom Gruzije i videli smo da je Dila naslonjena na rusku školu jer su fizički dominantni i čvrsti. Moraće da se dobro pripremimo za dvomeč. Iza nas je 10 dana napornog rada, kojih smo pre svega iskoristili da proverimo igrače iz omladinske škole. Deca su ostavila povoljan utisak, istakli su se najmladji Čermelj i Bošnjak, kao i Golubović".

Milinković je izjavio da bi bilo dobro za srpski fudbal kada bi Crvena zvezda, Čukarički i Vojvodina prošli prve prepreke u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Zvezda je izvukla najtežeg protivnika, a nešto lakši posao imaju Vojvodina i Ccukarički. Ekipe iz bivše ŠSR imaju ogromne budžete, kupuju skupe strance, ali to ne mora da bude odlučujući faktor", zaključio je Milinković.

Fudbaleri Partizana u nedelju će odigrati prijateljsku utakmicu protiv ruskog prvoligaša Mordovije u Staroj Pazovi, a potom odlaze na drugi deo priprema u Sloveniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve