Svetski mediji: Srbija kao Grčka 2004.

Gotovo svi svetski mediji ispratili su pobedu Srbije na Svetkom prvenstvu na Novom Zelandu protiv selekcije Brazila.

Izvor: B92
Podeli

Tamošnji "New Zealand Herald" naziva preokret 'Orlića' protiv 'Selesaa' šokantnim, uporedivši ih sa selekcijom Grčke koja je 2004. godien postala prvak Evrope u seniorskoj konkurenciji.

Takođe, novinar novozelandskog lista ističe odbranu našeg tima – za koju kaže da je besprekorno funkcionisala tokom čitavog turnira.

Naravno, u prvom planu je pobedonosni gol Nemanje Maksimovića u 118. minutu, kao i spektakularan učinak Predraga Rajkovića među stativama.

Britanski "BBC" u svom izveštaju navodi da je, posle sjajnog kontra napada, Maksimović doneo Srbiji prvu titulu vladara planete, od svoje samostalnosti.

Istu činjenicu navodi i italijanski "La Gazetta dello Sport", podsećajući na uspeh 'Čileanaca' i 1987. godine.

S druge strane, ESPN trijumf ekipe Veljka Paunovića naziva 'iznenađujućim', dodajući da ništa od toga ne bi bilo moguće da na golu nije bio Rajković. Američka kuća podseća i da Brazil nije primio pogodak 502 minuta, sve do 70. minuta duela sa Srbijom.

Španska "Marka", gde je naš selektor proveo najveći deo svoje karijere, naziva naš tim 'Veljkovim lavovima', koji su odigrali srčano i pametno, sačekavši pravu priliku da kazni propust rivala.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu