Karadžić ponosan: Uspeh nije slučajan

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da je ponosan na omladinsku reprezentaciju – novog prvaka sveta.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli

Karadžić je dodao da je siguran da će vrlo brzo doći dani kada će i A selekcija beležiti rezultate kojima će se svi ponositi.

"Ovo je uspeh koji će biti teško ponoviti. Ništa lepše našem narodu 'zlatni momci' i stručni stab nisu mogli da podare od osvajanja prvog mesta. Ova titula je posebno značajna, jer je pobeđen veliki rival. Verovatno Brazil ima registrovanih igrača koliko Srbija ima stanovnika, ali kad imate sjajnu generaciju, kada znate šta hoćete, kada se borite do poslednje sekunde, onda i male zemlje dolaze do ovakvog uspeha", rekao je Karadžić.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu pobedila, posle produžetaka, Brazil sa 2:1.

"Kao svaki građanin Srbije ponosan sam. Želim svima da čestitam na velikom rezultatu koji, po meni, nije slučajan... Ogroman, mukotrpan rad, ulaganja godinama, izgradnja sportskog centra koji je verovatno i osnova za rezultate mlađih selekcija. Sve ovo pokazuje da nismo bacili novac, jer danas Srbija u ovim dvema selekcijama ima takav potencijal da sam siguran da će vrlo brzo i naša A reprezentacija beležiti rezultate na ponos zemlje. Ti dani dolaze", kazao je Karadžić.

Selektor A reprezentacije Radovan Ćurčić naveo je da je omladinska selekcija na Novom Zelandu napravila podvig.

"Ovo je pravi podvig. Svaka država na svetu sanja da bude šampion sveta u fudbalu... Ova ekipa pokazala je da je mentalno jaka, psihološki je štab sa Veljkom Paunovićem na čelu dobro radio. Ne sećam se da je neko uspeo da izađe iz četiri produžetka kao pobednik. Za mene je najjači utisak da su najbitniju i najtežu utakmicu odigrali najbolje", kazao je Ćurčić.

Mlada fudbalska repezentacija Srbije trenutno se takmiči na Evropskom prvenstvu u Češkoj, a Ćurčić se nada da će ih uspeh omladinaca posebno motivisati.

"Neće im biti lako, ali i ta generacija ima karakter", rekao je Ćurčić.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu