Nova vest
Fudbal

Subota, 20.06.2015.

15:00

Paunović za B92: Branimo gol kao svoju zemlju

Selektor svetskih prvaka Veljko Paunović rekao je za B92 da je od prvog dana verovao u ostvarenje sna svih nas.

Izvor:

Autor:

Default images
fss.rs

“Što se nas tiče nas – presrećni smo! Ne možemo da verujemo šta se desilo. Međutim, pitate me da li sam svestan šta smo uradili, kada bih vam rekao da sam, prilikom prvog okupljana pre tri godine, pustio video svetskih šampiona ’Čileanaca’ i rekao momcima da ćemo na kraju ovog projekta biti na krovu sveta – verovatno mi ne biste verovali“, počeo je Paunović priču za B92.

Srbija je u velikom finalu Mundijalita za igrače do 20 godina porazila veliki Brazil (2:1) i ostvarila najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala.

Ali, zaista je tako bilo... Verovao sam od prvog trenutka i apsolutno sam svestan sam šta smo uradili – možda neko drugi nije svestan. Svi smo ponosni na sve ove momke, uradili su nešto neverovatno. Zaista zaslužuju najbolji mogući doček koji Srbija može da im ponudi. Ne znamo šta se tamo događa, ali znam koliko znači našem narodu – ovakav uspeh, koji se toliko očekivao i čekao. Ceo život svi čekamo, sanjamo o tome da igramo sa Brazilom u finalu Svetskog prvenstva i da ih u poslednjem minutu pobedimo“, nastavio je Paunović u dahu.

Herojima nacije će svečani doček biti priređen u ponedeljak, na tradicionalnom mestu – na 'mitskom' balkonu skupštine grada Beograda.

"Mislim da smo ostvarili jedan veliki, veliki uspeh, međutim, nije to suština. Suština je način na koji smo to postigli, na pravi način, to je najvažnije. Šta očekujem od vas? Da ovim momcima priredite najbolji mogući doček, jer su zaslužili, jer su igrali fudbal... Onaj fudbal koji svaki Srbin želi, svaki građanin naše zemlje da vidi i očekuje. Nije to fudbal gde se non-stop dominira. To je fudbal gde kada se branimo – branimo se svi – kao da branimo našu zemlju. I kada napadamo, napadamo svim svojim srcem. Lavovi smo, i gazimo i ubeđeni smo u to da ćemo pobediti. Ovo je oličenje jednog sna".

Za kraj, selektor je na veoma emotivan način izrazio poštovanje prema svojoj porodici i svom pokojnom ocu Blagoju Paunoviću.

"Sve svoje zasluge, onoga što meni 'pripada', želim da poklonim svojoj porodici, svojoj ženi, svojoj deci i svojoj majci, koja je nedavno ostala udovica... I svom ocu, za koga znam da sve ovo prati 'odozgo' i da je pomogao da ostvarimo ovaj san", zaključio je Veljko Paunović priču za B92 i dodao:

"Pozdravljamo vas. Ćao Srbijo – volimo vas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve