Nova vest
Fudbal

Subota, 20.06.2015.

12:58

Večernji: Neklasično za srbijanski mentalitet

Hrvatski “Večernji list“ pohvalio je reprezentaciju Srbije do 20 godina, a vest o pobedi ’Orlića’ stavio je na visoko, treće mesto na svom portalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

“Izabranici Veljka Paunovića pokazali su nešto neklasično za srbijanski mentalitet, ali i mentalitet na ovim prostorima - snagu u presudnim trenucima“, navodi se između ostalog u tekstu Večernjeg.

Na portalu Index.hr na sportskom delu sajta pobeda Srbije je glavna vest, uz naslov “Srbi na najteži način postali prvaci sveta: U 10 dana četiri puta pobedili u produžecima ili na penale!“

Jutarnji list piše da je Srbija “slomila favorizovani Brazil“, uz izveštaj od svega pet rečenica, a na sličan način finale je propratila Slobodna Dalmacija.

I ostali mediji iz regiona pišu o velikom podvigu srpskih mladića – na portalu klix.ba ističe se da je ovo jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog fudbala, a pažnja se posvećuje i suzama Vukašina Jovanovića.

Na sajtu crnogorskih Vijesti pobeda Srbija je na četvrtom mestu po važnosti, a prva u sportskom delu sajta, uz naslov “Srbija je šampion sveta!“ i detaljan izveštaj sa utakmice.

“Izveštaj“ lista Koha ditore sastoji se bukvalno od jedne rečenice, a portal sportsport.ba posebnu pažnju posvetio je reprezentativcima Srbije rođenim na tlu BiH (Babić, Stevanović, Gaćinović). Takođe, tu je još nekoliko propratnih vesti o ’Orlićima’.

Na makedonskom portalu Ekipa vest je naslovljena sa “Senzacija: Srbija je novi svetski šampion!“, ali vest nije ni blizu vrha sajta, a slovenačko Delo piše da su Srbi bacili Brazilce na kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve