Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.06.2015.

20:09

Kosanović: Želja Pazara je plej-of

Fudbaleri Novog Pazara okupili su se i počeli pripeme za novu sezonu Superlige Srbije, a na prvoj prozivci trenera Milorada Kosanovića bilo je 20 igrača.

Izvor:

Autor:

Default images
fknovipazar.rs/Senko Župljanin

Kosanović je istakao da će, za razliku od prethodnih, ove pripreme biti kraće, ali da će biti dovoljno vremena da se njegov tim uigra i spremno uđe u prvenstvo.

Imamo dobre uslove za rad u Novom Pazaru i ovde ćemo trenirati, ali možemo imati problema sa igranjem prijateljskih utakmica jer se nijedna kvalitetna ekipa ne priprema u blizini. Zbog toga razmišljamo da li da odemo negde na 10-ak dana ili da putujemo do Kopaonika i igramo prijateljske utakmice sa timovima koji se pripremaju na toj planini”, rekao je Kosanović.

Novi Pazar je prošle godine osvajanjem petog mesta u Superligi ostvario najbolji rezultat u istoriji, a prema najavama Kosanovića, prvi cilj u novoj sezoni je plasman u gornji deo tabele i igranje plej-ofa.

Od nas se traži da napadnemo izazak u Evropu, ali o tome možemo pričati tek kada vidimo na koje ćemo igrače računati. Promeniti ceo tim i napasti Evropu nije realno. Za sada nam ostaje 15-ak igrača iz prošle sezone, ali moramo rešiti pitanje još njih pet ili šest. Kada to završimo, znaćemo kakve su nam ambicije”, naglašava Kosanović.

Prvom treningu Novopazaraca prisustvovao je i jedan novajlija, ofanzivni vezista iz Gruzije Irakli Goginašvili (21) koji dolazi iz tamošnjeg kluba Saksan i koji je upisao dva nastupa za mladu selekciju te zemlje.

Osim njega, ugovor sa Novim Pazarom trebalo bi ovih dana da potpiše i vezista Marko Đalović (29) koji je do sada igrao u kazahstanskom Žetisu.

Pregovaramo sa još nekoliko fudbalera, ali je neozbiljno pričati o imenima dok se sve ne završi. Specifična je situacija, svi slobodni fudbaleri iz Srbije žele da odu u inostranstvo, a tek kada im to propadne trče u naše klubove i nude se. To nije dobro, nama su odmah potrebni igrači i nadam se da ćemo sve rešiti u ovoj nedelji”, rekao je trener Novopazaraca.

Novi Pazar su do sada napustili Marko Jevtović koji je prešao u Partizan, kao i Vuk Sotirović, Dejan Rusmir i Željko Đokić kojima su istekli ugovori i neće biti obnovljeni.

Nemamo konkretnu transfer listu, ali fudbaleri koji su malo igrali prošle sezone su slobodni. Sa prvotimcima kojima su istekli ugovori uprava će ovih dana pregovarati, a što se Matosa tiče, on je još uvek u Brazilu, a iako ima ugovor sa nama, on želi da pređe u veći tim. Sve oko odlazaka i dolazaka će biti jasnije u narednih par dana”, izjavio je Kosanović.

Superliga Srbije startuje 18. jula, a Novi Pazar će u prvom kolu dočekati povratnika u elitni rang, ivanjički Javor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve