Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.06.2015.

19:45

UEFA: Hitan postupak protiv Hrvatske

Evropska fudbalska unija potvrdila je da je pokrenula postupak protiv Fudbalske federacije Hrvatske u vezi sa kukastim krstom na Poljudu u meču sa Italijom.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Na TV snimku se jasno vide obrisi 'svastike', koji bi Hrvate mogli da koštaju plasmana na EURO 2016. godine.

UEFA je pokrenula hitnu istragu – uz optužbe HNS za kršenje tačke 14 pravilnika Evropske kuće fubala – koja se odnosi na rasističko ponašanje.

Meč u Splitu (1:1) odigran je pred praznim tribinama, jer je Hrvatska prethodno kažnjena zbog rasističkih pesama svojim navijača u duelu sa Norveškom u martu.

Takođe, posle poslednje runde kvalifikacija za EURO u Franuskoj, UEFA je pokrenula istrage protiv još tri nacionalna saveza.

Fudbalska federacija Bosne i Hercegovine suočena je sa mogućom kaznom zbog "prekidanja himne protivnika", u duelu sa Izraelom, kao i ubacivanje i upotrebu pirotehničkih sredstava i rasističko ponašanje.

S druge strane, Fudbalska asocijacija Irske suočena je takođe sa problemom zbog paljenja i ubacivanja pirotehnike, dok je Fudbalski savez Rumunije pred sankcijama zbog 'neprimernih transparenata'.

Odluku u vezi ovih slučajeva doneće telo UEFA za Kontrolu, Etiku i Disciplinske postupke, na sastanku 16. jula.

U međuvremenu, komesar za bezbednost FS Hrvatske Zoran Crvk priznao je da su znali da se na terenu Poljuda nalazi nacistički simbol uoči meča sa Italijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve