Šuker: Huligani neće pobediti

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker poručio je da huligani neće pobediti Savez posle nacističkog incidenda na ’Poljudu’.

ĐNIzvor: B92, index.hr Hrvatska
Podeli

Kukasti krst, nacistički simbol, bio je iscrtan na terenu stadiona ’Poljud’ u Splitu na utakmici kvalifikacija za EURO 2016. godine između Hrvatske i Italije.

Šuker je na vanrednoj konferenciji za štampu istakao da mu je veoma žao što je propao spektakl u Splitu, i da cela država mora zaštiti hrvatski fudbal.

"Krivo mi je što spektakl nije prošao kako je trebalo. Žalostan sam zbog igrača i trenera. Veoma mi je žao. Tražim od odgovornih institucija je da odrade svoj posao i pomognu hrvatskom fudbalu. U fudbalu smo svi zajedno, to je najvažnija sporedna stvar na svetu. Ogorčen sam zbog ovog što se dogodilo, biće strašno videti lica disciplinskih organa u Nionu i Ženevi. Nadam se da huligani neće pobijediti. Tražimo od svih da zaštite hrvatski fudbal, državu i grad Split", rekao je Šuker, a prenosi Index.hr.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske mogla bi da bude izbačena iz kvalifikacija za EURO 2016. posle nacističkog incidenta na meču sa Italijom.

Predsednica Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona 'Poljud'.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu