Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.06.2015.

20:18

Matić: Da pobedimo kako znamo i umemo

Nemanja Matić izjavio je da će reprezentacije Srbije imati dobre šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj ako pobedi Dansku u Kopenhagenu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
Starsport

Utakmica izmedju Danske i Srbije igra se u subotu, 13. juna, od 20.45 sati u Kopenhagenu.

"Ako pobedimo u Kopenhagenu, imamo dobre šanse da se plasiramo na prvenstvo Evrope u Francuskoj. Biće nam jako teško, ali moramo da pobedimo, kako znamo i umemo."

"Oni su favoriti, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Moramo da budemo strpljivi svih 90 minuta u Danskoj, jer evidentno je da ne menjaju način igre i kad imaju rezultatski minus", rekao je Matić za sajt FSS.

On se osvrnuo na uspeh reprezentacije Srbije ispod 20 godina koja je pobedom nad Madjarskom (2:1) obezbedila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

"Baš sam se obradovao kad sam se probudio i saznao da smo pobedili Madjarsku. Vidim po rezultatu da je bilo teško, čuo sam kasnije i komentare, svi jedva čekamo sledeću utakmicu. Poželeo sam im pred put da se vrate sa medaljom, ostajem pri istoj želji i dalje", dodao je Matić.

Provtimac Čelsija nije želeo nikoga da ističe u timu selektora Veljka Paunovića.

"Najbitnije je da nauče da pobedjuju i da nam pomognu čim nam se pridruže. Treba samo da se ima u vidu da A reprezentacija igra pod mnogo većim pritiskom, osetiće i oni to, za koju godinu. Imaju zaista dobrih igrača i srećan sam kad vidim da imamo budućnost", rekao je Matić.

Očekivanja pred utakmicu sa Danskom u Kopenhagenu izneo je i štoper Frajburga Stefan Mitrović.

"Svesni smo obaveze s kojom putujemo u Kopenhagen, u dobroj atmosferi pripremamo se za to gostovanje i nadam se osvajanju tri boda", rekao je Mitrović.

Mitrović je stavio tačku na duel koji je imao na treningu sa Aleksandrom Kolarovim, koji je u delu javnosti predimenzioniran.

"Podigla se zaista velika i nepotrebna tenzija. Posle bezazlenog duela, došlo je do konflikta, koji je gotovo uobičajen na treninzima u svakoj ekipi. Žao mi je samo što nije ostao medju nama. Najvažnije je da posle tog dogadjaja imamo još bolji odnos", rekao je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve