Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.06.2015.

15:21

Mesi mora pred Sud zbog utaje poreza

Napadač Barselone pred španskim sudom moraće da dokazuje da je nevin za optužbu da je utajio porez, pošto je njegov apel o obustavi ovog predmetan odbačen.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Zvezda "Blaugrane" i njegov otac i menadžer Horhe Mesi, optuženi da su prevarile vlasti sakrivši prihode od ukupno 4.1 milion evra u periodu od 2006. do 2009. godine.

Potvrđeno je da je Mesi, tačnije njegov otac Horhe, prodavao prava na slike Lea kompanijama koje posluju u zemljama poput Urugvaja i Belezea, samo kako bi zaobišao plaćanje poreza u Španiji.

Sudija suda u Gavi, mestu u blizini Barselone, utvrdio je da je u oktobru 2014. godine da će suđenje protiv 27-godišnjeg igrača morati da bude sprovedeno, bez obzira na njegove navode da je nevin.

Kada je doneta odluka o sprovođenju istrage, Mesi je odlučio da uputi žalbu.

„Ovim saopštenjem želim da potvrdim da sam na sudu u Gavi čuo neke stvari protiv kojih sam odlučio da se žalim, po savetu svojih pravnih branioca“, rekao je tada Mesi.

Ipak, Apelacioni sud u Barseloni odbio je ovu žalbu slavnog fudbalera i samim tim je utvrđeno da će proces morati da bude sproveden do kraja.

Kako bi potvrdio svoju nevinost, Argentinac je samo tokom prošle godine dobrovoljno platio 5 miliona evra španskim vlastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve