Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.06.2015.

23:39

Bonaventura pozvan u reprezentaciju Italije

Fudbaler Milana Đakomo Bonaventura pozvan je u reprezentaciju Italije za predstojeće utakmice sa Hrvatskom i Portugalom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Bonaventura, koji je do sada odigrao dve utakmice za državni tim, trenirao je prošle nedelje sa reprezentativcima, ali nije uspeo da uđe u ekipu.

Selektor Italije Antonio Konte ga je ipak pozvao u tim kao moguću zamenu za Marka Veratija, koji ima problema sa povredom lista.

Fudbaleri Italije u petak od 20.45 igraju u Splitu protiv Hrvatske, kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a četiri dana kasnije u Ženevi protiv Portugala prijateljsku utakmicu.

Italija je druga u Grupi H sa 11 bodova, a dva boda više ima prvoplasirana Hrvatska. Za utakmicu na Poljudu neizvestan je nastup kapitena Italije golmana Đanluiđija Bufona zbog problema sa laktom. Zbog povreda iz ekipe su se povukli defanzivac Juventusa Andrea Barzalji i napadač Sasuola Simone Zaza. Otkako je Konte na klupi reprezentacije zamenio Čezarea Prandelija, posle Svetskog prvenstva u Brazilu, Italija je u osam utakmica ostvarila pet pobeda i odigrala tri nerešene utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve