Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.06.2015.

14:21

Bilić novi trener Vest Hema

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić zvanično je imenovan za novog menadžera Vest Hema.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Emrah Gurel

Bilić će na Apton parku naslediti Sema Olerdajsa, koji je u protekle četiri sezone predvodio "čekićare", a poslednju završio na 12. mestu Premijer lige.

Hrvat je svojevremeno igrao za Vest Hem, a u London dolazi posle dve solidne sezone na klupi turskog Bešiktaša. Potpisao je trogodišnji ugovor.

"Ovde je bilo sjajno igrati, osećam se kao kod kuće. Velika je privilegija i odgovornost postati menadžer, nadam se da ću se dokazati upravi. Predsednik i Karen Brejdi su mi jasno pokazali da nije samo sjajni Olimpijski stadion mesto na koje idemo, već su ambicije kluba mnogo veće", rekao je Bilić.

On je u maju je najavio svoj odlazak iz turskog kluba, jer drugu sezonu zaredom nije uspeo da osvoji titulu prvaka, a ove sezone mu je i izmaklo mesto u kvalfikacijama za Ligu šampiona.

Hrvatski stručnjak je u sezoni 1996/97 nastupao za Vest Hem i tada odigrao 55 utakmica za ’Čekićare’ postigavši dva gola.

Bilić je trenersku karijeru počeo u Hajduku iz Splita 2001. godine, da bi potom predvodio mladu i "A" reprezentaciju Hrvatske, te Lokomotivu iz Moskve.

Englezi ga posebno pamte kao selektora "kockastih"m jer ih je dva puta savladao u kvalifikacijama za EURO 2008.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve