Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.06.2015.

14:00

"Blater zna zašto je pao, kreće lavina"

Bivši potpredsednik FIFA Džek Vorner iz Trinidada, jedan od uhapšenih zbog korupcije, rekao je da zna zašto je Sep Blater dao ostavku.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/Photo/Anthony Harris

Vorner je istakao da strahuje za svoj život zbog informacija koje zna.

U sedmominutnom obraćanju javnosti na jednoj televiziji u Trinidadu i Tobagu bivši funkcioner Svetske fudbalske asocijacije naveo je da više „neće čuvati tajne za one koji aktivno žele da unište državu“

„Izvinjavam se što nisam ranije otkrio svoja saznanja o svemu ovome“, rekao je Vorner.

Vorner kaže da poseduje dokumenta koja povezuju zvaničnike FIFA, među kojima je i Sep Blater, sa političkim izborima 2010. godine u ovoj karipskoj državi, gde je nekada bio predsednik Saveza.

„Blater zna zašto je pao, a ako neko zna zbog čega se to desilo, to sam onda ja“, istakao je on.

On je dodao da je svoj dosije dostavio advokatima i „uglednim osobama“ i upozorio da je na putu „lavina otkrovenja“.

„Čak ni smrt neće zaustaviti lavinu koja je dolazi. Kocka je bačena, sada nema povratka. Neka čipovi padnu gde padnu“, dodao je Vorner.

Vorner se prošle nedelje predao vlastima i odobrena mu je kaucija od 395.000 dolara, ali je odlučio da provede noć u zatvoru. Tereti se po osam tačaka optužnice u SAD, između ostalog za proneveru novca i reketiranje. Očekuje se da će na sudu pojaviti u julu.

72-godišnji funkcioner negirao je optužbe da je primio mito kako bi glasao da domaćin Svetskog prvenstva 1998. godine bude Maroko, ali je spreman da istražiteljima kaže sve što zna. Interpol ga je stavio na Crvenu poternicu što znači da ga traže vlasti SAD.

Džek Vorner napustio je Fifa 2011. zbog optužbi za podmićivanje, ali je negirao svoju umešanost u aferu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve