Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.06.2015.

11:52

Milinković-Savić: Zanima nas samo Meksiko

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić rekao je da nema mesta euforiji posle pobede na SP za igrače do 20 godina, jer sledi još jedan važan meč sa Meksikom.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

On je postigao pogodak u pobedi Srbije nad Malijem (2:0) i bio jedan od najzaslužnijih za prva tri boda na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Izabranici Veljka Paunovića u prvom kolu poraženi su od Urugvaja sa 1:0, a u drugom pobedili su Mali sa 2:0. U poslednjem kolu Srbija igra sa Meksikom u subotu od šest časova po našem vremenu.

Sve ekipe u grupi imaju po tri boda, a Srbija ima najbolju gol razliku.

"Mnogo se lepo osećam dan posle pobede, pao nam je sa leđa veliki psihološki pritisak koji smo imali nakon poraza od Urugvaja, ali dokazali smo da imamo snage da se izdignemo iznad svih problema. Sada je sve ponovo u našim rukama, kao da smo srušili neku "barijeru" ispred nas i verujem da ćemo u nastavku prvenstva biti još uspešniji. Moramo da budemo svesni da sa ovom pobedom ništa nismo uradili ako ne udarimo i pečat protiv Meksika u subotu. To će nam svima biti jedna od najvažnijih utakmica u karijeri“, rekao je Milinković-Savić za sajt FSS.

Sergej je opisao kako su se njegovi saigrači i on dogovrili oko kacije koja prethodila prvom pogotku.

"Procenio sam da treba da šutiram po zemlji, a dosta ljudi me je pitalo da li smo uvežbavali na treningu, pomeranje igrača u živom zidu. Video sam na snimku da je sve ispalo odlično, a o tome smo se dogovorili na licu mesta, da saigrači zasmetaju golmanu. Eto, uspelo je, presrećan sam i zbog tog gola, koji ulazi u istoriju, a još više zbog naše pobede."

Milinković-Savić ističe da nema mesta za euforiju, jer njegovu ekipu čeka još teži meč, već treba ići korak po korak.

"Dobili smo mnogo pohvala, poruka podrške, znamo da nas Srbija prati i navija za nas, a nadam se da to i vraćamo trudom na terenu. Uživamo na Prvenstvu sveta, za mene je lično ovo neverovatan događaj. Imam i zlatnu medalju iz Litvanije, pomogao sam i na prošlom U-19 Prvenstvu Evrope, ali sve ovo što se dešava na Novom Zelandu je zaista nešto posebno. Sada nas samo zanima Meksiko, ne želimo da pričamo o krajnjim dometima, već idemo korak po korak. Mi smo mala država, za nas je odličan rezultat što smo među 24 najbolje reprezentacije, od čega je samo šest iz Evrope. Treba da težimo najvećim ciljevima, ali da idemo korak po korak.“

Sergej Milinković-Savić će postati deo istorije, jer će zajedno sa bratom Vanjom biti prva braća koja su nosila dres Srbije na najvećem takmičenju.

"Obojica smo ponosni na to, a siguran sam da su još više srećni naši roditelji i naša sestra Jana. Nema ništa lepše nego kad si sa nekim tako bliskim došao do velikog uspeha. Jedan drugom mnogo značimo, kao podrška na svakom koraku", rekao je Sergej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve