Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2015.

17:31

Okupili se "Orlovi"

Reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi za prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana i kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv Danske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

U Sportskom centru FSS pojavili su se svi igrači osim Branislava Ivanovića i Nemanje Matića, koji će se zbog obaveza u Čelsiju nacionalnom timu priključiti u cetvrtak.

Posle četiri odigrana kola Srbija se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, a ispred nje su Portugalija (devet), Danska i Albanija (po sedam).

"Meč protiv Danske je veoma bitna utakmica za naš položaj na tabeli. To je možda presudna utakmica za našu sudbinu u ovim kvalifikacijama. Bodovi su nam neophodni. Iskreno, veliki sam optimista pred susret sa Danskom, jer ne možemo ponoviti tako slabu igru kao u Beogradu", rekao je Radosav Petrović po dolasku u sportski centar.

Štoper Srbije Matija Nastasić, osim o utakmica protiv Azerbejdžana i Danske, govorio je i o svom odstustvu sa Evropskog prvenstva za mlade u Češkoj.

"Meni je jako žao što neću biti u Pragu. Ja sam želeo da igram na Evropskom prvenstvu, ali moj klub i na fudbalski savez nisu uspeli da se dogovore. Želim im mnogo uspeha i bez mene", rekao je Nastasić.

Detibant u reprezentaciji Živko Živković rekao je da je spreman da uskoči u tim ako se to bude od njega tražilo.

"Imao sam dobru polusezonu iza sebe. Ovo je i nagrada za mene što sam došao u tako probrano društvo. Prošao sam dosta selekcija i ovo mi nije ništa strano. Na meni je da se dokažem i da ubedim selektora da nije pogrešio što me je pozvao", rekao je golman Partizan.

Utakmica protiv Azerbejdžana igra se 7. juna u austrijskom Sankt Peltenu, a duel sa Dancima, na programu je 13. juna u Kopenhagenu.

Selektor Radova Ćurčić trenutno može da računa na 21 igrača:

Golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Željko Brkić (Kaljari), Živko Živković (Partizan)

Odbrana: Dušan Basta (Lacio), Nenad Tomović (Fiorentina), Nikola Maksimović (Torino), Matija Nastasić (Šalke), Stefan Mitrović (Frajburg), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Ivan Obradović (Mehelen)

Vezni red: Radosav Petrović (Dinamo Kijev), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Gudelj (Ajaks), Luka Milivojević (Olimpijakos), Filip Đuričić (Sautempton), Adem Ljajić (Roma), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Filip Kostić (Štutgart).

Napad: Aleksandar Mitrović (Anderleht), Lazar Marković (Liverpul), Petar Škuletić (Lokomotiva Moskva)

Do kraja kvalifikacija za EP Srbiju očekuju još mečevi protiv: Danske (13. juna), Jermenije (4. septembra), Albanije (8. oktobra) i Portugalije (11. oktobra)

Tabela:
1. Portugalija 4 3 0 1 4:2 9 EP
2. Danska 4 2 1 1 6:4 7 EP

3. Albanija 4 2 1 1 4:5 7 baraž
4. Srbija 4 1 1 2 6:6 1*
5. Jermenija 4 0 1 3 3:6 1

* Srbija je protiv Albanije utakmicu dobila službenim rezultatom, ali je istom odlukom kažnjena oduzimanjem tri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve