Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2015.

08:42

UEFA: Pet mečeva JSL sumnjivo

Evropska fudbalska unija je prethodnih meseci sprovela istragu sumnjivih utakmica u Jelen Superlige i pronašla je pet slučajeva ilegalnih radnji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kako prenose „Večernje novosti“, istraga je sprovedena uz pomoć Interpola i Europola, a u najmanje tri od pet slučajeva pominju se dueli koje su fudbaleri OFK Beograda igrali na svom stadionu na Karaburmi.

Komesar za integritet Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov u ponedeljak će prezentovati članovima Izvršnog odbora detalje iz tih izveštaja, a zanimljivo je da je samo jedan od njih otkucan na 40 strana.

U njemu se do najsitnijih detalja prenose zapažanja posmatrača sa pojedinih mečeva, prema nekim informacijama radi se o mečevima OFK Beograd – Borac Čačak (1:0) od 21. marta i jednom meču Spartaka iz Subotice, dok su preostala tri duela za sada pod velom tajne.

U svakom slučaju, ljudi iz Izvršnog odbora će biti prvi koji će saznati koji su mečevi pod sumnjom u Srbiji, kao i da li za te sumnje postoje i čvrsti dokazi. Poseban segment istrage UEFA biće i podatak da su neke utakmice bile predmet sumnjivih uplata i munjevitog menjanja kvota u svetskim kladionicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve