UEFA: Pet mečeva JSL sumnjivo

Evropska fudbalska unija je prethodnih meseci sprovela istragu sumnjivih utakmica u Jelen Superlige i pronašla je pet slučajeva ilegalnih radnji.

JTIzvor: B92, Večernje novosti Srbija
Podeli

Kako prenose „Večernje novosti“, istraga je sprovedena uz pomoć Interpola i Europola, a u najmanje tri od pet slučajeva pominju se dueli koje su fudbaleri OFK Beograda igrali na svom stadionu na Karaburmi.

Komesar za integritet Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov u ponedeljak će prezentovati članovima Izvršnog odbora detalje iz tih izveštaja, a zanimljivo je da je samo jedan od njih otkucan na 40 strana.

U njemu se do najsitnijih detalja prenose zapažanja posmatrača sa pojedinih mečeva, prema nekim informacijama radi se o mečevima OFK Beograd – Borac Čačak (1:0) od 21. marta i jednom meču Spartaka iz Subotice, dok su preostala tri duela za sada pod velom tajne.

U svakom slučaju, ljudi iz Izvršnog odbora će biti prvi koji će saznati koji su mečevi pod sumnjom u Srbiji, kao i da li za te sumnje postoje i čvrsti dokazi. Poseban segment istrage UEFA biće i podatak da su neke utakmice bile predmet sumnjivih uplata i munjevitog menjanja kvota u svetskim kladionicama.

Fudbal

Okupili se "Orlovi"

Reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi za prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana i kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv Danske.

Fudbal ponedeljak 1.06. 17:31 Komentara: 45

EU: FIFA da se reformiše

Evropska unija pozvala FIFA da se reformiše posle korupcionaškog skandala koji je pogodio tu organizaciju, istakavši da je u pitanju sam integritet fudbala.

Fudbal ponedeljak 1.06. 15:51 Komentara: 0
strana 1 od 2 idi na stranu