Nova vest
Fudbal

Subota, 30.05.2015.

21:34

Sarajevo novi prvak BIH

Fudbaleri Sarajeva novi su prvaci Bosne i Hercegovine, pošto su u poslednjem kolu savladali Slobodu – 3:1 (2:1).

Izvor:

Autor:

Default images

Ekipa sa stadiona Asim Ferhatović Hase osvojila je svoju treću titulu prvaka BIH, pa je sada očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona, gde bi mogla da se sastane sa šampionom Srbije Partizanom u drugom kolu.

Drugoplasirani Željezničar, koji će zajedno sa Zrinjskim u kvalifikacije za Ligu Evope, remizirao je na gostovanju Čeliku 1:1, a isti rezultat viđen je i u duelu Širokog Brijega i Zrinjskog.

Titulu Sarajlija najavio je Leon Benko u 12, da bi samo pet minuta kasnije Krste Velkoski duplirao prednost domaćina. Gosti su uspeli da se vrate u meč, pošto je Zajko Zeba pogodio posle pola časa igre, ali je Nemanja Bilbija pogotkom u 78. minutu označio početak velikog slavlja.

Sarajevo je sezonu završilo sa 19 pobeda i 66 osvojenih bodova, uz gol razliku 55:17, dok je Željezničar sakupio tri boda manje.

Mladost iz Velike Obarske odigrala je nerešeno sa poslednjeplasiranom Zvijezdom kod kuće, pa su tako oba tima propustila šansu da se ipak spasu ispadanja, pošto Vitez i Drina Zvornik nisu slavili u svojim mečevima.

Zvijezda je tako okončala sezonu na poslednjem mestu sa 25 bodova, jednim manje od rivala u poslednjem kolu, dok su Vitez sa takođe 26 i Drina sa 27 ostali iznad crte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve