Nova vest
Fudbal

Subota, 30.05.2015.

20:02

Remi Juventusa, pobeda Milana

Fudbaleri Helas Verona i Juventusa remizirali su u poslednjem kolu Serije A – 2:2 (1:0).

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Ekipa Masimilijana Alegrija još ranije je osvojila 31. Skudeto i Kup Italije, pa će u finalu Lige šampiona protiv Barselone šestog juna imati priliku da stigne i do triple krune.

'Bjankoneri' su poveli u 42. minutu, kada je Pol Pogba asistirao Robertu Pereiri za vođstvo. Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi veteran Luka Toni posle samo tri minuta igre u nastavku izjednačio.

Legendarni italijanski napadač je na taj način 'pobegao' Mauru Ikardiju iz Intera na dva gola razlike, pa je sve bliži titulu najbolje strelca Kalča. Toni je postigao svoj 22. pogodak, a Ikardi će u nedelju, kada 'nerazuri' budu dočekali Empoli, samo het-trikom moći da ga pretekne.

Međutim, nerešen rezultat bio je na snazi nepunih deset minuta, pošto je Fernando Ljorente, posle pâsa Simoena Padoina, ponovo doveo goste u vođstvo.

Priliku da overi trijumf svoje ekipe propustio je Karlos Teves, promašiviši penal u 88. minutu, što su domaći kaznili u samoj završinici. Igrao se treći minut nadoknade kada je Rafael Markes spustio loptu do Gomesa Taleba, a Argentinac savladao Đanluiđija Bufona za konačniih 2:2.

Boško Janković odigrao je 74 minuta za Veronu, pre nego što je zamenjen, dok su gosti završili meč sa igračem manje jer je Simone Pepe u 92. minutu zaradio direktan crveni karton.

U drugom meču dana, Milan je uspeo pobedom da završi još jednu sezonu za zaborav, pošto je slavio na gostovanju Atalanti u poslednjem subotnjem meču 38. kola.

Nije delovalo da će ekipa Filipa Pipa Inzagija slaviti, jer su domaći poveli u 21. minutu preko Baselinija, ali su Đanpolo Pacini, u 36. iz penala, i Bonaventura, dva minuta kasnije, doneli preokret gostima već pred odmor.

Konačan rezultat postavio je Benaventura, svojim drugim pogodtkom u 80. minutu.

'Stara dama' je završila sezonu ubedljivo na prvom mestu sa 89 osvojenih bodova, uz gol razliku 72:24, dok je Verona 13. sa 45 bodova na svom kontu. S druge strane, 'rosoneri' su sezonu završili kao deveti, sa 52 boda, dok je Atalanta prva iznad crte sa 37.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve