Nova vest
Fudbal

Subota, 30.05.2015.

13:13

Ćurčić: Pobeda za povratak u trku za EP

Selektor fudbalera Srbije Radovan Ćurčić rekao je da se nacionalni tim nalazi u teškoj situaciji, ali da veruje u pobedu nad Danskom i povratak u trku za EP.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Srbija će pre meča kvalifikacija za EURO 2016 13. juna u Kopenhagenu, šest dana ranije odigrati prijateljski meč sa Azerbejdžanom u austrijskom Sent Peltenu.

"Možda i najbitnija utakmica u kvalifikacijama i svesni smo da je od presudnog značaja."

"Igramo protiv ekipe koja nas je nadigrala u Beogradu i respektujemo je. Verujemo u svoje kvalitete kako bismo ostvarili pozitivan rezultat i veru u reprezentaciju", rekao je Ćurčić.

On je istakao da su zbog povreda sa spiska otpali Dušan Tadić i Duško Tošić, dok Miralem Sulejmani i Filip Đorđević nisu potpuno spremni.

"Došli smo do zaključka da ne budu sa nama, iako smo mislili da su preko potrebni. Zvali smo golmana Zzivkovića jer je šest meseci dobro branio u klubu. Posle duže pauze tu je i Fejsa, ozbiljno razmišljamo o njemu i verujem da će biti od pomoći."

Prema njegovim rečima ekipa je posle lošeg starta u kvalifikacijama izgubila samopouzdanje.

"Postoji problem kada je to u pitanju, ali Portugalija je najbolja ekipa u našoj grupi. Posle poraza od Danske imali smo manjak vere u sebe, situacija je teška, ali verujem da je samopouzdanje poraslo i sledeća utakmica je veliki test", naveo je Ćurčić.

Ćurčić je prokomentarisao činjenicu da se pozivu odazvao Aleksandar Mitrović, koji će propustiti EP za mlade u Češkoj zbog povrede.

"Svi reprezentativci su bili na raspolaganju. On im povredu zgloba, posle svake utakmice je tri dana na terapijama. Nismo želeli Mitrovića da izlažemo naporu jer hoćemo da ga bude spreman za A tim."

Ćurčić je istakao da je selekcija Danske kvalitetan rival i da očekuje neizvesnu utakmicu.

"Danska je odigrala fenomenalnu utakmicu protiv nas u Beogradu. Ipak, prava njihova slika i nedostaci su meč sa Portugalijom. Dugo imaju istog selektora, ali i igrače retko menjaju. Potrebna nam je pobeda, ali ne smemo da dodjemo u situaciju da jurimo rezultat."

On je prokomentarisao žalbu Srbije Sportskom sudu u Lozani, čija odluka se očekuje sredinom juna.

"Ako bude pozitivna odluka daje nam velike šanse za drugo ili treće mesto, ali mislim da su male šanse da se žalba uvaži. Negativna odluka neće uticati na nas i svesni smo u kojoj smo situaciji", zaključio je Ćurčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve