Nova vest
Fudbal

Subota, 30.05.2015.

12:16

SP: Orlići kreću od Urugvaja (06.00)

Fudbaleri Srbije do 20 godina počinju učešće na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu sa reprezentacijom Urugvaja.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Utakmica sa vicešampionom sveta igra se od šest časova po našem vremenu na stadionu Otago u Danedinu.

Srbija se nalazi u grupi još sa Meksikom i Malijem.

Selektor reprezentacije Veljko Paunović rekao je da je cilj njegove ekipe da se prestavi u što boljem svetlu.

„Došli smo na Novi Zeland sa željom da predstavimo celom svetu naš stil igre, naš talenat, naše vrednosti, našu kulturu. Od samog dolaska, uživamo u svakom danu koji ovde provodimo, jer smo deo jednog od najznačajnijih fudbalskih takmičenja, koje će doneti nove fudbalske zvezde. Sigurno da nam je cilj da napravimo dobar rezultat, ali pre svega želimo da pravilno razvijamo naše fudbalere i da oni uskoro postanu okosnica A tima“ rekao je Veljko Paunović, koji je svestan da je Urugvaj težak protivnik, a nada se dobrom meču.

„Za nas je ovde svaka utakmica finale, pripremamo se vrlo ozbiljno i studiozno, a dobro znamo da nas čeka izuzetan protivnik, koji ima veliko iskustvo na ovakvim takmičenjima. Proučili smo njihove vrline i mane, siguran sam da će publika uživati u ovom duelu, kao i u svim ostalim utakmicama ovog fantastičnog takmičenja", dodao je Paunović.

Miloš Veljković miran dočekuje meč sa južnoamerikancima.

„Srbija ima jednu veoma dobru grupu igrača, koja je sastavljena čak iz tri godišta i do sada nismo poraženi ni na jednoj zvaničnoj utakmici. Ono što nam je prvenstveni cilj je da prođemo jako tešku grupu, da se plasiramo među 16 selekcija, a posle toga je u jednoj utakmici uvek sve moguće. Znamo da u domovini puno očekuju od nas i učinićemo sve da obradujemo naš narod“, naglasio je Veljković.

Dobra vest za naš tim je da se potpunio oporavio i golman Predrag Rajković koji će nositi kapitensku traku, pa će selektor Veljko Paunović moći da na teren izvede najjači tim.

"Orlići" će na tribinama sigurno imati i podršku male, ali veoma složne, srpske zajednice na Novom Zelandu, očekuje se trubački orkestar sa pesmom "Marš na Drinu", a ako je suditi po raspoloženju lokalnog stanovništa, narod Danedina takođe će većinom biti na strani Srbije.

Utakmicu će suditi Rjuđi Sato iz Japana

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve