Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.05.2015.

17:51

Petrović: Mogu doprineti Dinamu

Srpski reprezentativac Radosav Petrović izrazio je zadovoljstvo dolaskom u redove ukrajinskog velikana Dinama, istakavši da može pojačati tim.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: fcdynamo.kiev.ua

Petrović je u utorak potpisao petogodišnji ugovor sa novim šampionom Ukrajine, s kojim će igrati Ligu šampiona sledeće sezone.

"Presrećan sam što sam došao u ovako veliki klub, sa velikom tradicijom i velikim ambicijama. Poklopile su nam se želje i ambicije, i mislim da ćemo vremenom da zajedno rastemo. Mislim da mogu doprineti klubu", rekao je Petrović.

On nije prvi Srbin koji će igrati za Dinamo, a upravo je od bivših naših igrača koji su nastupali u Kijevu dobio dosta informacija o klubu.

"Znam mnogo o Dinamu, igrao sam sa nekim bivšim igračima, kao što su moji veliki prijatelji Miloš Ninković i Goran Gavrančić. Rekli su mi mnogo toga lepog", rekao je Petrović.

U Dinamu ga očekuje žestoka konkurencija u veznom redu, pored Migela Velosa, Sergeja Sidorčuka, Denisa Garmaša, Nike Kranjčara, Junesa Belhandde i iskusnog Olega Gusjeva.

Petrović u Dinamo stiže kao slobodan igrač, jer mu 1. jula ističe ugovor sa Genčlerom. Njegov ugovor je navodno vredan oko 3 miliona evra.

Karijeru je počeo u Jedinstvu iz rodnog Uba, potom je igrao za Radnički Obranovac, a afirmaciju je stekao u Partizanu.

Prvi inostrani angažman imao je u engleskoj Premijer ligi u Blekburn Roversima, a prethodne tri sezone je igrao za klub iz Anakre.

Petrović je 41 put bio reprezentativac Srbije, a postigao je dva gola u nacionalnom dresu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve