Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.05.2015.

12:08

JSL najboljih XI: Dominacija Čukaričkog

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" izabrao je idealnu postavu Jelen Superlige Srbije za sezonu 2014/2015.

Izvor:

Autor:

Default images
@Facebook/Sindikat Profesionalnih Fudbalera Nezavisnost

Najviše predstavnika u najboljih jedanaest ima osvajač Kupa Čukarički – petoricu. Sledi večiti rivali Crvena zvezda i Partizan sa po dvojicom,

"Prvi put u istoriji, najbolji tim birali su igrači", rekao je predsednik udruženja Mirko Poledica na svečanosti u hotelu 'Kraun Plaza'.

Pravo da glasaju imali su svi fudbaleri koji igraju u Superlige Srbije (njih 334), a svaki od njih glasao je za jedanaest pozicija u timu – u sistemu 4-4-2, bez prava glasanja za igrače iz svog kluba.

"Lako je poslati ružnu sliku u svet, za to je potrebno nekoliko huligana. Za lepu, kao što je ova, potrebno je mnogo odricanja i truda. Samo mi znamo sa kakvim smo se problemima suočavali i koliko nam klubova nam nije dozvolilo pristup svlačionicama", istakao je Poledica i spomenuo predsednika FSS Tomislava Karadžića.

"Žao mi je što predsednik FSS nije sa nama danas, on time nije pokazao nepoštovanje prema nama iz Sindikata, već prema igračima".

Tim godine Jelen Superlige:

Golman: Predrag Rajković (Crvena zvezda – 16 primljenih golova, 16 puta nesavladan)

Desni bek: Filip Stojković (Čukarički – sedam asistencija); Levi bek: Rajko Brežančić (Čukarički – gol, dve asistencije)

Štoper: Zoran Rendulić (Čukarički); Štoper: Savo Pavićević (Crvena zvezda);

Centarlni vezni: Nikola Drinčić (Partizan – dva gola, pet asistencija);

Centralni vezni: Igor Matić (Čukarički – deset golova, devet asistencija);

Ofanzivni vezni: Stefan Babović (Partizan/Voždovac – šest golova, pet asistencija); Ofanzivni vezni: Mijat Gaćinović (Vojvodina – jedanaest golova, asistencija);

Napadač: Nikola Stojiljković (Čukarički – 14 golova); Napadač: Patrik Eze Frajdej (Mladost Lučani – 14 golova);

Za gol sezone izabran je volej Ognjena Ožegovića iz Čačanskog Borca, dok bi, prema nezvaničnim informacijama, Patrik Eze Frajdej trebalo da bude proglašen za najboljeg igrača sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve