Nova vest
Fudbal

Petak, 15.05.2015.

22:13

Barselona gubi MSN zbog poreza?

Potpredsednik Barselone Havijer Faust rekao je u petak da će Katalonci teško zadržati zvezde tima poput Lionela Mesija, Nejmara i Luisa Suaresa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Faust tvrdi da je to izuzetno teško zbog poreskih zakona u Španiji, finansijskog fer-pleja i činjenice da klub nema bogatog vlasnika.

"Trenutno nismo u mogućnosti da ponudimo plate kao Čelsi ili Pari Sen Žermen. Igrači uvek upoređuju neto zarade, a u Španiji imamo najveći porez u Evropi. Zbog toga moramo da povećamo plate kako bismo ostali konkurentni. Uprkos tome, postoji mogućnost da izgubimo neke samo zbog novca", rekao je Faust za nemački dnevnik "Handelsblat".

On, ipak, veruje da će Mesi, Nejmar i Suares ostati na ’Nou Kampu’.

"Karijere fudbalera su kratke i imaju pravo da dobiju ono što drugi klubovi žele da im ponude. Ne možemo da im kažemo da ostanu za duplo manju zaradu", objasnio je Faust.

Barselona se nalazi na dobrom putu da osvoji triplu krunu ove sezone. Ekipa Luisa Enrikea ima četiri boda prednosti u odnosu na Real u Primeri, u finalu Lige šampiona igraće protiv Juventusa, dok će im protivnik u finalu Kupa Kralja biti Atletik Bilbao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve