Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.05.2015.

17:59

Radničkom prijaju Zvezdini dresovi

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedili su Crvenu zvezdu na stadionu "Rajko Mitić" sa 2:1 u okviru 28. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsportphoto

Strelci za Kragujevčane bili su Željko Goljović u 41. i Dušan Stević u 67. minutu, dok je jedini gol za 'crveno-bele' postigao Mihajlo Ristić iz penala u 82.

Gosti, koji drže poslednje mesto tabele i sledeće sezone će igrati u Prvoj ligi Srbije, u duelu sa Zvezdom su igrali u rezervnoj garnituri dresova 'crveno-belih', pošto su u Beograd doneli samo crvene dresove.

Zvezda je protiv Radničkog imala mnogo više šansi od gostiju, ali su Kragujevčani uspeli da iskoriste kikseve izabranika Nenada Lalatovića u odbrani. 'Crveno-beli' su čak 25 minuta imali igrača više na terenu, pošto je Nikola Kovačević dobio drugu javnu opomenu, ali to nisu iskoriste, štaviše, ubrzo su primili i drugi gol.

Domaći tim je, inače, u drugom poluvremenu bio bez prvog golmana Predraga Rajkovića, koji se požalio na povredu, pa ga je Nenad Lalatović izveo iz igre.

Radnički je u Beogradu došao do tek četvrte pobede ove sezone, ali ga ona neće spasti ispadanja iz Jelen Superlige, pošto ima 18 bodova, a prvi tim iznad crte - Napredak deset više. Do kraja sezone ostala su još dva kola, pa je Zvezdi posle poraza od Kragujevčana ugrožena druga pozicija, pošto joj je Čukarički prišao na samo bod zaostatka.

Tok utakmice

Fudbalere Zvezde i Radničkog je na teren ispratila najslabija poseta na stadionu "Rajko Mitić" ove sezone, pošto je na tribinama bilo tek oko 2.000 gledalaca. U prvih nekoliko minuta nije bilo nikakvih prilika, obe ekipe su tražile pravi ritam, pa se uglavnom igralo na sredini na terena.

Prvu ozbiljniju priliku imao je Ristić, koji je šutirao pored gola Radničkog, a potom je Lazović iz slobodnog udarca pogodio živi zid, a lopta je završila tik pored stative, ali Zvezda nije uspela da zapreti posle kornera.

'Crveno-beli' su nastavili da napadaju, Katai je imao sjajnu šansu da iskosa savlada Trifunovića, ali je golman Kragujevčana bio siguran, da bi u nastavku akcije Ristić poslao loptu preko gola. Priliku je ubrzo imao i Orlandić, da bi Zvezda zatresla mrežu Radničkog, ali je gol Ristića poništen zbog ofsajda. Ristić je bio taj koji je savladao Trifunovića, ali je sudija opravdano pokazao da je Đorđević bio u ofsajdu.

Posle nekoliko mirnih minuta, Radnički je imao šansu posle greške Mbođa, ali je nije iskoristio. Kragujevčani su nastavili sa napadima, u 33. minutu su odigrali dobro u kontri tri na tri, ali je Miljuš bio u ofsajdu.

Iako je Zvezda od tada preuzela inicijativu, odigrala je izuzetno loše u odbrani, što se posebno videlo u 41. minutu, kada je Radnički poveo preko Goljovića. Golu je prethodio sjajan prodor Milovanovića, koji je izašao sam pred Rajkovića, koji je odlično reagovao, ali se lopta odbila do Goljovića, koji ju je poslao u mrežu. Pošto je gol proslavio skidanjem dresa, fudbaler Radničkog je kažnjen žutim kartonom.

Do kraja poluvremena nije bilo pravih prilika, sem što je Zvezda bila u raskoraku prilikom jednog od poslednjih napada, pa se na odmor otišlo vođstvom gostiju od 1:0.

Na poluvremenu je došlo do promene na golu Zvezde, Rajković se žalio na povredu, pa je priliku dobio Kahriman. Već posle nekoliko minuta, Kahriman se našao u glavnoj ulozi, pošto je uspešno odbranio napad gostiju, a usledila je prilika na drugoj strani, ali je Katai šutirao preko gola.

Umesto Petkovića, u 52. minutu se u igri našao Gavrić, pa je Zvezda od tada igrala sa trojicom u zadnjoj liniji. 'Crveno-beli' su nastavili sa napadima, Orlandić je šutirao pored gola, a potom je Ristić iz slobodnog udarca pogodio živi zid.

Radnički je u 64. minutu ostao sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Kovačević zaradio drugi žuti karton. Zvezda je igračku nadmoć iskoristila da bi došla do odlične prilike, Gavrić je sam izašao pred Trifunovića, koji je odbio loptu, koju je primio Katai i šutirao iz velike daljine, ali je golman Radničkog ponovo sjajno reagovao.

Propuštene šanse i lošu odbranu Zvezde Radnički je ponovo uspeo da kazni samo nekoliko minuta kasnije, kada je Stević udvostručio prednost Kragujevčana. U 68. minutu, Milovanović je odlično centrirao sa leve strane, Stević je skočio i glavom poslao loptu u mrežu Kahrimana koji nije imao šansu da je odbrani.

Kragujevčani su posle drugog gola imali još jednu šansu, da bi Zvezda preuzela inicijativu. Šanse su imali Gavrić, Ristić i Orlandić, koji je bio u najboljoj prilici, pošto je bio sma ispred golmana kada je dobio loptu, ali mu je ona prošla ispod noge pravo u aut.

U 82. minutu Rosić je igrao rukom u šesnaestercu posle centaršuta Lazovića, sudija je pokazao na belu tačku, a Ristić je bio nemilosrdan i smanjio je zaostatak 'crveno-belih' na 2:1. Ubrzo je šansu imao Lazović, ali je Trifunović dobro reagovao, a 'crveno-beli' su nastavili sa napadima, ali nisu bili dovoljno koncentrisani da bi ih iskoristili.

Orlandić je u poslednjim trenucima nastavio sa promašajima iz peterca, Zvezda je imala još nekoliko šansi, ali je na kraju rezultat ostao nepromenjen - 2:1 za Radnički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve