Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.04.2015.

18:25

Šaponjić sačuvao +5 Partizana

Fudbaleri Partizana pobedili su Jagodinu sa 1:0 (1:0) u meču 25. kola Jelen Superlige Srbije i tako su zadržali pet bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

Odlučujući pogodak postigao je mladi Ivan Šaponjić u 28. minutu – golman Perić loše je procenio let lopte posle kornera, Brašanac je glavom šutirao i pogodio prečku, a lopta se odbila Ivanu Šaponjiću, koji je sa metar šalje u mrežu.

Partizan je bio bolji tokom najvećeg dela meča, ali nismo gledali naročito sadržajnu i dinamičnu utakmicu – izostale su velike šanse sa obe strane, a crno-beli su u sporom ritmu priveli meč kraju i upisali vredna tri boda.

U sledećem kolu Partizan gostuje Vojvodini u Novom Sadu, dok Jagodina dočekuje Donji Srem.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Nem. Petrović, Marković, Brašanac, Babović (Ninković 88'), S. Ilić, A. Živković (Grbić 72'), Šaponjić (Kojić 60').
Jagodina: Perić, Savković, Milinković, Filipović, Antić, Gašić, Šušnjar (Mihailović 80'), Đekić (Martinović 82'), Đurić (Arsenijević 60'), Lepović, Ilić.

JSL, 25. kolo:
Donji Srem – Crvena zvezda 1:3
Čukarički – OFK Beograd 1:0
Voždovac – Vojvodina 1:0
Novi Pazar – Napredak 1:1
Rad – Mladost 3:1
Radnički 1923 - Radnički Niš 1:2
Partizan – Jagodina 1:0
Borac – Spartak 0:0 (u toku)

Tabela: Partizan 60 bodova, Crvena zvezda 55, Čukarički 50, Vojvodina 40, Novi Pazar 40, Rad 37, OFK Beograd 35, Jagodina 30, Mladost Lučani 30, Radnički Niš 29, Borac Čačak 26, Donji Srem 25, Spartak Subotica 25, Napredak 25, Voždovac 24, Radnički Kragujevac 15.

Tok meča:

U prvih desetak minuta ništa značajnije nije se dogodilo u Humskoj – blaga inicijativa domaćina, ali bez prilika. Prvi udarac ka golu videli smo u 13. minutu – Saša Marković solidno je pokušao sa dvadesetak metara, ali je Perić odbranio njegov udarac.

Videli smo solidan udarac Petrovića pre nego što su crno-beli u 25. minutu propustili veliku šansu – dva puta su crno-beli pokušali posle centaršuta, a tražili su i penal jer je lopta navodno pogodila nekog u ruku.

Dva minuta kasnije Jagodinci su prvi put ozbiljno pripretili, a izvrstan udarac Savkovića sa oko 25 metara još bolje je odbranio Živković i izbio je loptu u korner.

Utakmica je živnula posle mlakog početka, a Partizan je poveo u 28. minutu – golman Perić loše je procenio let lopte posle kornera, Brašanac je glavom šutirao i pogodio prečku, a lopta se odbila Ivanu Šaponjiću, koji je sa metar šalje u mrežu.

Do kraja poluvremena crno-beli su gospodarili terenom, bilo je kornera i slobodnih udaraca, a najbolja šansa propuštena je u 42. minutu – Šaponjić je lepo dodao za Živkovića, koji je možda mogao da šutira, ali on je prosledio loptu tamo gde nije bilo njegovih saigrača.

Početkom drugog poluvremena gosti su imali polušansu, Ilić je bio usamljen posle centaršuta sa leve strane, ali je slabo zahvatio loptu glavom. Prethodno su i crno-beli mogli da dupliraju prednost, ali je golman Perić bio priseban posle rikošeta.

Početkom drugog poluvremena gosti su imali polušansu, Ilić je bio usamljen posle centaršuta sa leve strane, ali je slabo zahvatio loptu glavom. Prethodno su i crno-beli mogli da dupliraju prednost, ali je golman Perić bio priseban posle rikošeta.

Tempo igre potom je ponovo opao, Jagodina je pokušavala da pripreti, ali bez većeg uspeha, i Šušnjar je slabo reagovao glavom u izgledoj situaciji. I Partizan je imao polušanse, Kojićev udarac je izblokiran, pokušao je i Marković, ali generalno nije bilo prave igre.

Na sličan način igralo se do samog kraja meča, pa su crno-beli ostvarili veoma važnu pobedu i dodatno su se približili tituli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve