Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.03.2015.

17:14

Rusi: U PG bilo i srpskih navijača

Rusi očekuju samo novčanu kaznu za svoj Fudbalski savez, zbog političkih parola na meču sa Crnom Gorom, istakavši da je u Podgorici bilo i srpskih navijača.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Duel Crne Gore i Rusije u kvalifikacijama za EURO prekinut je sredinom drugog poluvremena nakon što je drugi put na meču jedan gostujući igrač pogođen sa tribina.

"Već smo upozoreni da je na tribini bila neka vrsta političkog transparenta. Ne znam tačno šta, ali je na tribini sa ruskim bilo i navijača iz Srbije", rekao je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko.

Crnogorski mediji prenose da su se rusko-srpski navijači na južnoj tribini tokom poluvremena gađali stolicama sa crnogorskim navijačima, predmeti su leteli preko visoke ograde i dva kordona policije, koji su formirali tampon zonu.

Incident na Jugu bio je možda najžešći te večeri, ali to nije dovelo do prekida meča, već ubačeni predmeti u teren sa severne i zapadne tribine.

Baklja sa severa je u desetom sekundu pogodila ruskog golmana Igora Akinfejeva u glavu i izazvala 35-minutni prekid utakmice, dok je upaljač bačen na beka Dimitrija Kombarova u 67. minutu izazvao definitivan prekid meča.

Dva Saveza kaznu od UEFA, koja je pokrenula disciplinski postupak, očekuju posle 7. aprila.

Dok se Rusi nadaju samo novčanoj kazni, Crnogorcima preti poraz službenim rezultatom 3:0 uz suspenziju stadiona bar dve utakmice.

Rusija i Crna Gora su pre ovog meča osvojile po pet bodova iz četiri utakmice, zaostaju četiri boda za drugoplasiranom Švedskom, a čak osam za liderom grupe G Austrijom.

Oba rivala imaju po meč više, pa će očekivani "poraz" Crnu Goru verovatno koštati borbe za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve