Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.03.2015.

23:00

Ćurčić: Panika i loše kretanje

Selektor Srbije Radovan Ćurčić poručio da su igrači dali sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat u Lisabonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsportphoto

"Orlovi" su odigrali očajno na Lužu i sa 2:1 doživeli drugi poraz u kvalifikacijama za EURo 2016, koji ih je ostavio na dnu tabele sa jednim bodom iz četiri meča.

"Želje nije nedostajalo, agresivnosti možda. Kada je želja u putanju, igrači su dali maksimum. Da li je moglo više, to je sada za analizu. Početak drugog poluvremena bio je dobar, do izjednačujućeg gola smo najbolje izgledali tokom 90 minuta", rekao je Ćurčić.

"Nažalost, nismo izdražali posle 1:1, a bilo nam je potrebno deset minuta da se stabilizujemo. Nismo uspeli i platili smo danak kardinalnim greškama u nizu kod prvog i drugog gola", dodao je selektor Srbije.

Prema njegovim rečima jedan od glavnim razloga poraza bila je igra u završnici.

"Nismo se dobro kretali bez lopte, naročito pred njihovim golom posle novog vođstva Portugalije. Imali smo puno situacija u napadu, nismo se dobro kretali i to je jedan od ključnih problema zbog kojih nismo došli do pozitivnog rezultata", objasnio je Ćurčić.

On je istakao da je odbrana u pojedinim trenucima delovala panično, kao i da su Portugalci koristili svaku grešku.

"Sve je delovalo panično, nismo očekivali da ćemo takve stvari da napravimo u jako važnoj utakmici i protiv ovakvog protivnika. Skupo smo platili sve greške, naročito kod prvog gola. Utisak meča i prelomni trenutak je to što nismo reagovali na pomoćnu igru kod kornera, iako smo je očekivali", zaključio je Ćurčić.

Reprezentacija Srbije se posle pet kola nalazi na četvrtom mestu sa jednim bodom na tabeli I grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve