Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.03.2015.

19:50

Albanija preokretom do drugog mesta

Fudbaleri Albanije preokretom su savladali Jermeniju sa 2:1 i tako se uključili u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Hektor Pustina

Albanci su u prvom meču dana grupe I u kojoj se nalazi i Srbija stigli do drugog trijumfa i sada se nalaze na trećem mestu sa sedam bodova, isto koliko ima drugoplasirana Danska.

Na prvom mestu je Portugal, koji je sa 2:1 savladao Srbiju.

Na programu su bile još utakmice u grupama D i F – Rumunija i Severna Irska nastavile su put ka EP iz F, dok su iz druge Škoti bili ubedljivi protiv Gibraltara koji je dao prvi takmičarski gol ikada (6:1), a Nemci su rutinski nadigrali Gruziju u gostima sa 2:0.

Jermeni su šokirali navijače u Elbasanu golom Jure Movsisjana već u četvrtom minutu, a asistent je bio najbolji igrač reprezentacije Henrih Mhitarjan.

Gosti su bili na putu da osvoje sva tri boda, ali su ih ispustli nakon što je defanzivac Hambardzumjan zaradio drugi žuti karton u 70. minutu i morao je van terena.

Albanci su iskoristili brojčanu prednost i uz gromoglasnu podršku publike napravili preokret za samo četiri minuta. Prvo je Mergim Mavraj izjednačio, da bi već u sledećem pravom napadu Škelzen Gaši doneo veliku radost domaćima.

I grupa:
Albanija – Jermenija 2:1
(Mavraj 77, Gaši 81 – Movsisjan 4)
Portugal – Srbija 2:1
(Karvaljo 10, Koentrao 63 - Matić 61)
Tabela: Portugal 9, Danska i Albanija po 7, Srbija i Jermenija po 1

U grupi D Nemačka je igrala koliko je bilo dovoljno protiv Gruzije i pobedila je sa 2:0. Nemci su prelomili meč u Tbilisiju u finišu prvog poluvremena, kada su precizni bili Marko Rojs i Tomas Miler.

Isti broj bodova sada imaju i Škoti, koji su se neočekivano mučili sa debitantom Gibraltarom u prvom poluvremenu. Gibraltarci su čak uspeli i da postignu gol u 20. minutu preko Lija Kaskijara, što je njihov prvi ikada u takmičarskim mečevima.

Tada je bilo 1:1, pošto je dva minuta ranije Šon Malouni iskoristio najstrožu tačku. Ipak, gosti nisu mogli da izdrže u Glazgovu, pa su domaći na odmor otišli rezultatom 4:1, golovima Flečera, Malounija i Nejsmita.

U finišu drugog dela igre Stiven Flečer kompletirao je het-trik i tako zaokružio ubedljiv trijumf Škotske.

Malo je nedostajalo da Poljska stvori značajnu prednost na vrhu tabele, pošto je u Dablinu vodila sa 1:0 od 26. minuta, a strelac je bio Peško. Činilo se da će Poljaci uspeti da sačuvaju svoju mrežu, ali Šejn Long u prvom minutu nadoknade postiže gol i ostavlja Irsku u igri za prolaz dalje.

D grupa:
Gruzija – Nemačka 0:2
(Rojs 39, Miler 44)
Škotska – Gibraltar 6:1
(Malouni 18(p), 34, Flečer 29, 77, 90, Nejsmit 39 – Kaskijaro 20)
Republika Irska – Poljska 1:1
(Long 90+1 - Peško 26)
Tabela: Poljska 11 bodova, Škotska i Nemačka po 10, Republika Irska 8, Gruzija 3, Gibraltar 0

Iz grupe F veoma blizu Francuskoj su Rumunija koja 13 bodova, jedan više od Severne Irske. Rumuni su pogotkom Keserua u 21. minutu dobili Farska Ostrva, dok je Severna Irska nadigrala Finsku sa 2:1, a dvostruki strelac bio je Laferti u prvom poluvremenu.

U poslednjem meču dana Grčka je duže držala loptu u nogama od Mađarske, ali nije uspela to da pretvori u pobedu, ostalo je 0:0.

F grupa:
Severna Irska – Finska 2:1
(Laferti 33, 38 – Sadik 90+1)
Rumunija – Farska Ostrva 1:0
(Kešeru 21)
Mađarska – Grčka 0:0
Tabela: Rumunija 13, Severna Irska 12, Mađarska 8, Finska 4, Farska Ostrva 3, Grčka 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve