Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.03.2015.

18:30

Gibraltar dao prvi gol u istoriji!

Fudbaleri Gibraltara postigli su prvi gol u istoriji svoje zemlje u takmičarskim mečevima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Gibraltar je do prvog pogotka ikada stigao na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, protiv Škotske u Glazgovu.

Strelac istorijskog gola bio je napadač Li Kaskijaro, član lokalnog kluba Linkoln Red Limps. To nije pomoglo pošto su Škoti bili ubedljivi i slavili sa 6:1.

Interesantna činjenica jeste da je Kaskijaro zaposlen kao policajac, dok je Aron Pajas koji je asistirao, po zanimanju advokat.

Gibraltaru je ovo deveta utakmica, peta prijateljska, a do sada je golove postizao samo na prijateljskim mečevima. Jedinu pobedu Gibraltarci su ostvarili protiv Malte sa 1:0 u junu prošle godine, a pre toga su izgubili od Farskih Ostrva (4:1), Estonije (2:0) i remizirali sa istim protivnikom – 1:1.

U dosadašnjem toku kvalifikacija, koje su im takođe prve u istoriji, izabranici selektora Dejvida Vilsona primili su po sedam komada od Poljske i Republike Irske, četiri od Nemačke i jedan manje od Gruzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve