Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.03.2015.

17:59

Brazil u seriji, pao i divlji Čile

Fudbaleri Brazila nastavili su seriju nepobedivosti, pošto su ostvarili i osmu uzastopnu pobedu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Brazilci su na stadionu ’Emirati’ savladali Čile minimalnim rezultatom, pa tako ne znaju za poraz od dolaska Karlosa Dunge na klupu, posle debakla na Mundijalu.

’Selesau’ je trijumf omogućio Roberto Firmino golom bez gledanja u 72. minutu, posle fenomenalne asistencije Danila kroz celu odbranu. Firmino je lako zaobišao golmana Klaudija Brava i pogodio mrežu.

Meč je obeležio i brutalan i bezobrazan start Garija Medela na igraču Barselone Nejmaru, kada je u 22. minutu namerno stao na nogu protivnika u želji da ga povredi.

Sudija Martin Etkinson nije Medelu pokazo ni žuti karton, iako su ga Brazilci opkolili i pokušali da objasne šta se dogodilo.

Pre i posle toga na terenu Arsenala nije viđena otvorena utakmica – Firmino je na već opisan način iskoristio jedinu pravu šansu svoje ekipe, dok je golman Džeferson u samom finišu odbranio slobodnjak Matijasa Fernandesa i sačuvao pobedu.

Brazil je tako na najbolji način iskoristio ovu reprezentativnu pauzu, pošto je pre nekoliko dana savladao Francusku sa 3:1.

Čileanci su zabeležili i drugi neuspeh jer su u četvrtak izgubili od Irana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve