Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.03.2015.

16:42

Del Boske: Blizu šampionske forme

Selektor Španije Visente Del Boske smatra da njegov tim nije daleko od forme iz perioda od 2008. do 2012. kada je osvojio dve titule prvaka Evrope i Mundijal.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
Beta/AP Photo/Angel Fernandez

Španija je u petak u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016. savladala Ukrajinu (1:0), mada je opšte mišljenje u španskoj javnosti, ali i samog Del Boskea, da je prikazani kvalitet igre ostavio "gorak ukus u ustima"."

"Ovo je logična reakcija s obzirom da se sada samo traže greške posle svega što se dogodilo na Mundijalu u Braziilu prošle godine"" rekao je Del Boske, a prenosi agencija Rojters.

On je naglasio da njegovi izabranici sada neke stvari "rade dobro".

"Španija nije daleko od onog što je bila", rekao je Del Boske.

Španija je posle debakla u Brazilu, kada je eliminisana u grupnoj fazi takmičenja, nastavila sa lošim igrama, pošto je u oktobru pretrpela poraz od Slovačke u grupi G rezultatom 2:1. Taj poraz kao da je trgao Špance koji su potom zaredjali četiri pobede.

Del Boske je uveren da će njegov tim biti među favoritima za titulu na šampionatu u Francuskoj 2016.

"Ljubav i interesovanje navjača doprineće pobedama i dobrim igrama, i zato sam optimista", rekalo je Del Boske.

Del Boske je istakao da je primarni cilj njegove reprezentacija da se plasira na EP

"Nadam se da ćemo u tome uspeti. Uopstalom, aktuelni smo šampioni Evrope i želimo da odbranimo titulu u Francuskoj, Tamo ćemo otići sa spremnom reprezentacijom", poručio je Del Boske.

Španija sledeći mec kvalifikacija igra u junu kada putuje u Belorusiju, a pre toga, u utorak se sastaje sa Holandijom u prijateljskkm meču, što će im biti prilika da ublaže rane iz ponižavajućeg poraza od 5:1 koji su doživeli od "Oranja"u prvom meču Mundijala prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve