Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.03.2015.

12:00

EP: Šta mogu 'Orlovi' na Lužu?

Reprezentacija Srbije igra protiv Portugala u Lisabonu (20.45) u četvrtom kolu grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

'Orlovima', koji zauzimaju pretposlednje mesto u grupi sa samo jednim bodom, ovo je verovatno poslednja šansa da pokušaju da se vrate u trku za plasman u Francusku.

Posle 'albanskog cirkusa' u Beogradu kada je meč prekinut, a našem timu dodeljena pobeda, pa oduzeta tri boda, Srbija je poražena od Danske (3:1), dok je kvalifikacije otvorila remijer u Jerevanu sa Jermenijom (1:1).

S druge strane, domaćin se nalazi u daleko boljoj pozicji pošto ima šest bodova iz tri meča, samo jedan manje od Danske koja se nalazi na čelu grupe. Portugalci su kvalifikacije otvorili šokantnim porazom od Albanije na domaćem terenu, ali su se trijumfima protiv Danske i Jermenije vratili na pravi put.

Pročitajte detaljnu analizu reprezentacije Portugala, kao i ostalih rivala naše selekcije, u posebnoj specijalizonoj temi naše redakcije.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić zna tim za duel sa Portugalijom i ponovio da će ekipa, uprkos snazi rivala, ići na pobedu.

"Nećemo se samo braniti, jer sa igrom na bod, sigurno bismo ostali bez ijednog. Želja nam je da nadoknadimo propuste iz prethodnog dela kvalifikacija. Bod bi nam značio, ne bismo bili nezadovoljni sa njim, ali pokušaćemo da osvojimo sva tri", rekao je Ćurčić.

Kapiten 'Orlova' Branislav Ivanović veruje da njegov tim ima kvalitet da zaustavi Kristijana Ronalda u Lisabonu.

"Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera u istoriji, nije ga lako zaustaviti. Da bi bio najbolji moraš se dokazivati svakog dana, a on to radi iz utakmice u utakmicu. Zna kako da se nosi sa pritiskom, biće veliki izazov za nas. Ali nadam se i znam da imamo kvalitet da se izborimo", rekao je Ivanović.

Aleksandar Kolarov potvrdio je da se potpuno oporavio od povrede i da spreman ulazi u okršaj za Portugalom, a kaže da bi bio zadovoljan pobedom i autogolom.

"Nama je bitan rezultat. Nevažno je ko će biti strelac, samo da postignemo gol. U Lisabonu treba da budemo tim, a ko će biti strelac uopšte nije važno. Neka to bude i autogol", konstatovao je Kolarov.

Nemanja Matić je naglasio da Srbija u Lisabonu mora da igra sa punom koncentracijom i kompaktno.

"Portugalska javnost i njeni stručnjaci veoma uvažavaju fudbalere iz naše zemlje. Portugalci se pomalo plaše da Srbija ne zaigra kako zna i ume baš sada kada su i njima bodovi neophodni. Mi imamo svoj plan i njega se držimo. Siguran sam da se i Portugalija ozbiljno bavi nama i našom igrom, kao što i mi prilazimo oprezno u duel", rekao je Matić.

Selektor Portugalije Fernando Santoš rekao je da neće markirati Nemanju Matića, kao što ne očekuje da će Srbija raditi sa Kristijanom Ronaldom.

"Matić? Nećemo obratiti posebnu pažnju ni na jednog pojedinca Srbije, već na njihov tim, što oni i jesu. Znamo njihove vrline i mane. Pazićemo na sve igrače, ali nikoga posebno, pa ni Matića. Ne verujem ni da će oni markirati Ronalda", rekao je Santoš.

Krilni napadač Portugala Nani smatra da je meč sa Srbijom možda i ključan za njegov tim u kvalifikacijama.

"Ne želimo mnogo da pričamo o tome kakva će biti utakmica, jer smo se tek okupili, ali znamo da je mnogo bitna, možda i odlučujuća, protiv direktnog protivnika za plasman na EP", rekao je Nani.

Portugalija će ugostiti Srbije od 20:45 časova na stadionu Luž u Lisabonu.

Kvalifikacije za EURO 2016:

Grupa I:
17.00 Albanija – Jermenija
20.45 Portugal – Srbija

Tabela:
1. Danska 4 2 1 1 6:4 7
2. Portugal 3 1 0 1 2:1 6
3. Albanija 3 1 1 1 2:4 4
4. Srbija 3 1 1 1 5:4 1
5. Jermenija 3 0 1 2 2:4 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve