Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.03.2015.

10:34

Hodžson: Runi nije velikan kao Bobi

Selektor Engleske Roj Hodžson smatra da kapiten 'Tri lava' Vejn Runi mora da odigra dobro na velikim turnirima kako bi zavredio zvanje velikana.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Kapiten Mančester Junajteda je u meču kvalifikacija za EURO 2016 protiv Litvanije odigrao svoj 102 meč i postigao vodeći pogodak, svoj 47. u nacionalnom timu, čime je prišao Gariju Linekeru na samo jedan, a rekorderu seru Bobiju Čarltonu na dva gola.

Bivši menadžer Liverpula veruje da 'Vaza' mora izbori barem završinicu na nekom od velikih turnira (najveći uspeh mu je četvrtina finala Mundijala), kako bi postao velikan engleske poput Bobija Čarltona – osvajača jedniog Svetskog prvenstva za Ostrvljane 1966. godine.

"Da biste postali velikan reprezentacije Engleske, morate odigrati veoma dobro ili na Evropskom ili na Svetskom prvenstu, kao što je to učinio Bobi Čarlton. Postoje ljudi koji su spremni da uđu u raspravu da li je Bobi najbolji engleski igrač ikada, ali, ima mnogo njih, koji su mojih godina, koji ga ne bi stavili van top tri najbolja", kaže Hodžson.

Ipak, Roj nema ni najmanju dilemu.

"Ako Vejn uspe da ga nadmaši u budućnosti to bi bilo fantastično za njega. Za mene, Bobi Čarlton se nalazi visoko na pedestalu i biće potrebno da prođe dosta vremena kako bi neki igrač modernog dosegao njegov nivo. Naravno, Runi će biti upamćen u svakom slučaju, ne brinite se, jer nema mnogo igrača koji su odigrali 100 mečeva za nacionalni tim ili bili kapiteni", zaključio je Hodžson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve