Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.03.2015.

13:33

Milinković: Nikoga nisam uvredio

Novi trener Partizana Zoran Milinković rekao je da mu je velika čast što je dobio priliku da trenira za ‘crno-bele’, za koje je igrao pre 25 godina.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Milinković je na klupi zamenio Marka Nikolića, kojem je uprava odlučila da se zahvali na saradnji pošto se prednost Partizana na čelu tabele u odnosu na Crvenu zvezdu sa šest bodova smanjila na dva.

Zanimljivo, Milinković je postigao dogovor sa klubom iz Humske do kraja sezone, ali nije potpisao ugovor, i za sada nije poznato kolika će mu biti plata.

Pre svega bih istakao da mi je velika čast, da sam svestan veličine Partizana, naših ciljeva i obaveza koje nam predstoje u narednom periodu. Verujem u svrhu kluba i potencijal igrača i sigurno je da možemo da nađemo pravi put uz mukotrpan rad. Verujem u uspeh, ušao sam u bitku i verujem da mogu da pobedim. Nikada se nisam plašio izazova i verujem da ćemo uz naporan rad, disciplinu i veliko poštovanje prema protivnicima, ostvariti cilj”, naglasio je Milinković.

Protiv Milinkovićevog imenovanja bili su navijači Partizana, koji ne mogu da mu oproste što je povukao tim Vojvodine sa terena u finalu Kupa 2011. godine.

Na ovom stadionu sam odrastao, pre 30 godina sam bio prvak u omladinskoj konkurenciji sa Partizanom. Mnogo sam puta skupljao lopte ispod ‘juga’, moj sin jedinac navija za Partizan, svi pokušaji etiketiranja su besmisleni, svi znaju šta je u mom srcu”, naglasio je Milinković.

Milinković se potom posebno osvrnuo na to finale Kupa i izjave koje je navodno dao.

Nikada nijednu izjavu o toj utakmici nisam dao, niti sam ikoga uvredio. Stoički sam izneo mnoge uvrede posle te utakmice. Uvek sam izgarao za tim koji sam vodio. Ne razumem, da li je trebalo drugačije da se ponašam? Nikoga nikada nisam uvredio. Sve što se dešava ovih dana, kada je u fokus stavljena ta utakmica, nije korektno. Svestan sam toga da živimo u Srbiji i da dobra vest ne prodaje novine”, istakao je Milinković i dodao da se ne plaši da će mu navijači zbog toga zviždati.

Milinković je istakao da u narednom periodu ne želi da bude u centru pažnje, već da će to prepustiti igračima na terenu.

Svestan sam da je uloga trenera važna, ali bih u fokus stavio tim i igrače i ono što oni budu radili na terenu. Cenim svačiji stav, ali naravno verujem da ću imati podršku, tu najmanje razmišljam o sebi”, istakao je Milinković.

Novi strateg ‘crno-belih’ naglasio je da veruje da ima najbolji tim, a da će uz podršku navijača on biti uspešan.

Očekuje nas težak posao, imamo respekt prema svim protivnicima. Hendikep je vreme, njega u fudbalu nikada nema dovoljno. Siguran sam da Partizan ima najbolji tim, najbolje navijače na svetu i verujem da ćemo sve to izneti”, rekao je Milinković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve