Nova vest
Fudbal

Subota, 21.03.2015.

17:21

Ančeloti: Klasiko se dobija u glavi

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti veruje u pobedu nad Barselonom i kaže da će meč odlučivati tim, a ne neki pojedinac.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Moj tim je fizički u dobrom stanju, mnogo nam pomaže to što su se vratili Modrić i Ramos. Ipak, fizička sprema neće odlučiti nedeljni meč, on će se rešavati u glavi“, rekao je italijanski stručnjak.

“Nikada nisam utakmicu počinjao sa mišlju da bih bio zadovoljan remijem i neće se ništa promeniti ni pred dolazeći klasiko. Imamo kvalitet da pobedimo, ali imaju ga i oni, ni oni se neće zadovoljitim nerešnim ishodom. Ključ je da pokažemo karakter i da nametnemo svoju igru, da budemo na maksimumu i u odbrani i u napadu. Iako nismo igrali dobro u poslednje vreme, imam potpuno poverenje u ovaj tim“, dodao je Ančeloti.

Trener Reala kaže da je Ronaldo u savršenom stanju pred klasiko i dodaje:

“Trenirao je veoma dobro cele nedelje, na vrhuncu je, baš kao i svi igrači. Bićemo koncentrisani i igraćemo sa pravim stavom. Nijedan fudbaler neće imati posebna zaduženja – branićemo se sa svih 11 i napadaćemo sa svih 11, nemamo komplikovanu strategiju“.

Barselona briljira u poslednje vreme, ima bod prednosti i u odnosu na Real, ali Ančeloti ne smatra da su Katalonci favoriti.

“Dobro smo spremili meč i pokušaćemo da uradim sve što je potrebno da pobedimo. Barsa je u sjajnoj formi, igraju odlično, Mesi pre svega. To da li je neko favorit ne zavisi od trenutne forme, oni su sada u naletu, ali biće to težak me za obe ekipe“, zaključio je Ančeloti.

Utakmica Barselona – Real na programu je u nedelju od 21 sat na stadionu Nou Kamp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve