Nova vest
Fudbal

Petak, 20.03.2015.

18:25

Murinjo: Ne Pogba, već Loftus-Čik

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo kaže da nema nameru da u London dovede vezistu Juventusa Pola Pogbu.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Portugalac je odbacio mogućnost transfera jednog od najtalentovanijih igrača sveta, pošto smatra da 19-godišnji igrač 'Plavaca' Ruben Loftus-Čik poseduje sličan potencijal.

"Ne želim da pričam o Pogbi, niti o bilo kom drugom igraču koji nije deo mog tima. Jedino što mogu da vam kažem je šta očekujem od Fabregasa, Matića, Ramiresa, Rubena i Mikela, koji je trenutno povređen", rekao je Murinjo.

'Specijalni' je priznao da ipak razmišlja o pojačanjima.

"Spomenuti igrači čine dobru grupu, s tim da očekujem da mlađani Loftus-Čik od sledeće sezone počne daleko ozbiljnije da konkuriše za prvu postavu. U ovom trenutku ga 'štitimo', a naredne sezone neće biti samo 'broj', već igrač", dodao je Murinjo, "Za našu transfer politiku nije potrebno mnogo novca, pošto nam nije potrebno mnogo toga. Zadovoljni smo sastavom ekipe, igračima koji čine naš tim, imamo određenje želje, ali i nekoliko mladih igrača u našem timu".

Murinjo se zatim osvrnuo i na samu transfer politiku kluba, koja je u poslednjih nekoliko godina donela zavidne rezultate na polju finansiskog fer-pleja.

"Stvaramo određan kredibilitet jer kupujemo igrače novcem koji zaradimo, dok su oni igrači koje prodajemo često na dobroj ceni što i zaslužuju kvalitetom. Ako me pitate da li sam srećan u ovom trenutku – ja ću vam reći da je tako. A ako me pitate da li uopšte nećemo učestvovati u 'pijaci' reći ću vam da je to malo verovaatno, jer uvek postaje svari koje se mogu poboljšati. Pri tom, nemam opterećenja kada je u pitanju budžet", zaključio je Murinjo.

Ruben Loftus-Čik može da igra na poziciji zadnjeg i centralnog veznog, a u klub je stigao sa samo osam godina. Krase ga izuzetna pokretljivost i dobra tehnika, a pored visine od 192 centimetra ume da kreira akcije svog tima, ali i da ujedno bude opasan i u nadapu i odbrani. Za prvi tim je do sada upisao samo jedan nastup, dok je prošao sve kategorije mlađih selekcija Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve