Nova vest
Fudbal

Subota, 07.03.2015.

23:31

L1: PSŽ na vrhu, barem do nedelje

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Lans u Parizu 4:1 (1:0) u prvom meču 28. kola Lige 1.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Michel Euler

'Sveci' su tako izbili na čelo tabele sa 56 bodova, barem do nedelje, kada Lion gostuje Montpeljeu i ima šansu da se vrati na vrh.

Domaći su tek u samom finišu prvog dela stigli do prednosti, kada je precizan bio David Luiz, da bi Zlatan Ibrahimović sa penala u 60. minutu duplirao vođstvo. Tuzgar je osam minuta kasnije vratio neizvesnost, ali su Blez Matuidi i Havijer Pastore u finišu ipak otklonili sve sumnje.

Sa dobrim rezultatima nastavio je i Monako, koji je sa 3:1 slavio protiv Evijana u gostima. Gosti su posle sat vremena igre imali tri gola prednosti pogocima Martiala, Turea i autogolom Abdalaha, a počasni pogodak za domaće postigao je Sugu u 78. minutu.

Korak za 'Kneževima' nastavio je da održava Bordo, koji je slavljem u Kaenu zadržao četvrto mesto i dva boda zaostatka za 'Kneževima'.

Posle prvih 45 minuta bez golova, Rolan je pogodio za Žerondince u 69. minutu, da bi Priva samo tri minuta izjednačio. Ipak, prvi poraz Kaenu posle sedam kola naneo je Rolan svojim drugim golom u petom minutu nadoknade.

U preostalim mečevima. Bastija je savladala Nicu 2:1, Rems je bio bolji od Nanta 3.1, dok je Ren minimalnim rezultatom porazio Mec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve