Nova vest
Fudbal

Subota, 07.03.2015.

16:40

Kojić pokrenuo 'prolećni' Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Donji Srem u Novom Sadu 2:1 (1:0) u 18. kolu i tako posle dva remija zabeležili trijumf u prolećnom delu Jelen Superlige.

Izvor:

Autor:

Default images
partizan.rs

Crno-beli su prvi na tabeli sa 43 bodova, sedam više od Crvene zvezde, koja je meč protiv Vojvodine počela sat vremena kasnije. Donji Srem je ostao 12. sa 19 bodova.

Partizan je poveo u 35. minutu, posle velike ofanzive i sjajne akcije Ninkovića, a precizan je bio Kojić. Isti igrač duplirao je prednost u 75, a Spalević u 78. minutu postavio konačan rezultat.

Ranije u subotu odigrano je pet mečeva, Čukarički je prekinuo niz od četiri pobede, a pobede su ostvarili Rad, Mladost i niški Radnički.

Derbi meč između Crvene zvezde i Vojvodine pratite u posebnoj vesti.

Partizan je mogao da povede već u trećem minutu kada je šutirao Nikola Ninković, posle centaršuta Saše Ilića, ali je golman Donjeg Srema Nemanja Belić odbranio. Crno-beli su imali inicijativu, a do šanse su došli u 23. minutu kada je Kojić petom pokušao da postigne gol. Nakon toga pokušavali su Stefan Babović i Vladimir Volkov, ali nisu bili precizni.

Partizan je poveo u 36. minutu kada se, posle prodora Ninković oslobodio protivničkog igrača i sa gol-aut linije ubacio loptu pred gol, a Kojić je sproveo u mrežu. Do kraja poluvremena Donji Srem je imao dobru šansu, u kojoj se našao Rašid Abdul Obuobi, ali je u poslednjem trenutku "uklizao" Ivan Bandalovski.

U prvom minutu drugog poluvremena Partizan je mogao da duplira vođstvo, ali je Ilić posle dodavanja Petra Grbića šutirao preko gola. Domaći su se posle toga oslobodili pritiska pokušavali su preko Spalevića i Uroša Košutića ali nisu bili precizni.

Partizan je duplirao vođstvo u 75. minutu drugim golom Kojića. U akciji su učestvovali Nikola Drinčić, Ilić i Babović koji je dodao loptu na levu stranu do Vladimira Volkova, a on je dobro centrirao do Kojića koji je glavom poslao loptu u mrežu.

Donji Srem je, tri minuta kasnije smanjio zaostatak golom Spalevića sa ivice šesnaesterca. Posle toga Donji Srem nije uspeo da iskoristi konfuziju u igri protivnika, koji se u završnici pribrao i u 82. minutu mogao da postigne gol kada je Drinčić šutirao pod prečku, ali je golman Donjeg Srema izbacio loptu u korner.

U 85. minutu Partizan je ponovo bio u dobroj prilici, kada je posle centaršuta Drinčića Kojić glavom sa peterca prebacio gol. Miloš Josimov mogao je da izjednači u 90. minutu iz slobodnog udarca, ali je golman Partizana Živko Živković izbacio loptu u korner.

U sledećem kolu Partizan će igrati na svom terenu protiv Rada, a Donji Srem u Pećincima protiv Radničkog iz Niša.

Sastavi:

Donji Srem: Belić, Košturić (od 70. Stanković), Josimov, Abubakar, Prljević, Obuobi (od 85. Sinđić), Jelić (od 85. Hristov), Vukobrat, Spalević, Lakićević, Šarac.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, B. Ilić, Balažic, Volkov, Drinčić, Babović, S. Ilić (od 78. A. Živković), Grbić, Ninković (od 69. Brašanac), Kojić (od 90+2. Šaponjić).

Partizan je posle nekoliko uvodnih napada preuzeo kontrolu i imao dobru šansu već u četvrtom minutu. Posle akcije po levom krilu, Saša Ilić je poslao sjajnu loptu na drugu stativu, a usamljeni Nikola Ninković iz prve gađao dalji ugao, ali je Belić uspeo da interveniše i izbaci loptu u korner.

Pritisak crno-belih se nastavio, imali su još dva kornera u samo nekoliko napada, ali nisu uspeli da upute udarac ka golu. S druge strane, domaći čekaju grešku kako bi zapretili iz kontra napada.

Zanimljiva scena dolazi nam sa Karađorđa, jer ulogu sakupljača lopti obavjaju deca predškolskog uzrasta.

Nastavio je Partizan sa pritiskom, ali sem dve polu prilike koje je imao Kojić, kada su defanzivci, odnosno golman, domaćih bili spretniji, nismo videli pravu šasnu za gol. Ekipa iz Pećinaca za 25 minuta igre nije ozbiljnije ni prišla kaznenom prostoru gostiju, a, u međuvremenu, novu šansu za crno-bele propustio je Kojić – koji je želeo petom da savlada Belića.

Nove dve sjajne prilike gosti su imali na isteku pola časa igre – najpre Stefan Babović, a zatim i Vladimir Volkov. Bobović nije uspeo da zakači loptu, posle nove dobre akcije po levom boku i centaršuta. Bio je usamljen na ivici peterca na drugoj stativi, ali je uspeo da je promaši. Zatim se, u nastavku akcije, Volkov našao usamljen u levom delu kaznenog, namestio se na udarac i gađao raklje, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Činilo se da će domaći uspeti da izdrže nalete Partizana do odlaska na odmor, ali je onda Ninković odlično uposlio Kojića za vođstvo u 35. minutu. Mladi ofanzivni vezista crno-belih izbegao je ofsajd zamku, a zatim uspeo da prevari čuvara i sustigne loptu na gol aut liniji. Golman Belić istrčao je na njega, ali je Ninković pametno, sa unutrašnje strane, proigrao Kojića – koji sa pola metra samo skreće loptu u mrežu – 0:1.

U preostalih deset minuta videli smo samo jednu šansu za Donji Srem, najbolju u prvom delu igre. Posle akcije po desnom krilu, lopta je došla do Obuobija na ivici peterca, ali njegov udarac izblokirao Bandalovski klizećim startom.

Partizan je i drugo poluvreme otvorio dobrom šansom, pošto je Saša Ilić bio usamljen na penala, posle prodora i povratne lopte Grbića. Kapiten Partizana šutirao je iz prve, ali visoko preko gola.

Usledio je desetak minuta igre koje je proteklo u neizmeničnim napadima dveju ekipa, ali su Pećinčani zaigrali dosta otvorenije u drugom delu igre. Takvim pristupom uspeli su da stvore drugu dobru šansu na meču, pošto je posle centaršuta sa desne strane Darko Spalević za malo bio neprecizan. Nastavili su domaći sa pritiskom, ali nisu uspevali da direktno ugroze mrežu Živkovića.

Usledilo je nekoliko minuta čvršće igre na sredini, Partizan je imao novi korner, a Donji Srem polukontu, da bi Nemanja Kojić duplirao vođstvo gostiju, svojim drugim golom u 75. minutu. Posle kombinacije sa Sašom Ilićem Babović je poslao sjajan pâs na levi bok do Volkova, a levi bek Partizana 'pogodio' Kojića u čelo, koji sa pet metara lako trese mrežu – 0:2.

Međutim, smao tri minuta kasnije Donji Srem se vraća u meč, uz malo sreće. Posle akcije po levom krilu odbrana Partizana je uspela da izblokira pokušaj iz daljine, ali je lopta pala pravo na nogu Darka Spalevića, koji se dobro snašao i iz prve uspeo da prebaci Živkovića – 1:2.

Posle toga Donji Srem nije uspeo da iskoristi konfuziju u igri protivnika, koji se u završnici pribrao i u 82. minutu mogao da postigne gol kada je Drinčić šutirao pod prečku, ali je golman Donjeg Srema izbacio loptu u korner.

U 85. minutu Partizan je ponovo bio u dobroj prilici, kada je posle centaršuta Drinčića Kojić glavom sa peterca prebacio gol. Miloš Josimov mogao je da izjednači u 90. minutu iz slobodnog udarca, ali je golman Partizana Živko Živković izbacio loptu u korner.

U sledećem kolu Partizan će igrati na svom terenu protiv Rada, a Donji Srem u Pećincima protiv Radničkog iz Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve