Nova vest
Fudbal

Subota, 07.03.2015.

12:33

Kloze: Ovaj 'leš' nije za Nemačku

Legendarni nemački fudbaler Miroslav Kloze rekao je da još ne planira da se povuče, ali da je definitivno završio sa igranjem za reprezentaciju svoje zemlje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Marco Vasini

36-godišnji Kloze se povukao iz nacionalnog tima posle osvajanja Svetskog prvenstva u Brazilu, na kojem je postao najbolji strelac u istoriji Mundijala.

Onog trenutka kada odlučim da ne želim da igram više fudbal, uzeću čašu piva ili vina, sesti i razmišljati o svemu što sam uradio. Ali, nisam još gotov, samo sam odlučio da prestanem da treniram ovaj stari ’leš’ za nemačku reprezentaciju“, rekao je Kloze.

Kloze je imao zanimljivo objašnjenje kako je odlučio da je završio sa reprezentacijom.

Bio sam sam na pecanju. Razmišljao sam o broju utakmica koje sam odigrao za Nemačku – 137. Ako saberete te brojeve, 1+3+7, to je 11, to je moj broj. Izgledalo mi je kao da je to savršen trenutak da stanem. Rekao sam odmah selektoru i on zna da se neću predomisliti, nikada se i nisam“, naglasio je Kloze.

Fudbaler Lacija, koji je tokom karijere, između ostalog, igrao i za Kajzerslautern, Verder i Bajern, istakao je da se fudbal mnogo promenio poslednjih godina.

Počeo sam da igram u Kajzerslauternu. Kada smo trenirali, stariji igrači bi šutirali lopte na gol, a ja bih morao da odem po njim. U današnje vreme, igrači ne uče te male stvari koje su meni bile važne. U isto vreme, kada imate 19 ili 20 godina i startujete na iskusnijeg igrača, on je želeo da vas prebije. Sada su stvari drugačije. Kada očekujete težak okršaj, samo čujete: ’Čekaj, on košta 20 miliona evra’. Danas igrači idu po velikim hotelima, voze besne automobile, zarađuju neverovatne sume novca. To je dobro za njih, ali većina ne može da ostane na zemlji“, istakao je Kloze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve